ОК “Бакалавр” ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 2024

Обов’язкові освітні компоненти 

ОК 1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Вища математика

ОК 4 Органічна хімія

ОК 5 Українська мова професійного спрямування

ОК 6 Аналітична хімія

ОК 7 Іноземна мова професійного спрямування

ОК 8 Філософія сталого розвитку та основи права

ОК 9 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 10 Технічна мікробіологія

ОК 11 Харчова хімія

ОК 12 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 13 Основи наукових досліджень

ОК 14 Технології харчових виробництв

ОК 15 Технологічне обладнання галузі

ОК 16 Мікробіологія галузі

ОК 17 Санітарія виробництва та управління відходами

ОК 18 Автоматизація виробничих процесів

ОК 19 Безпека життєдіяльності та основи охорони праці

ОК 20 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 21 Управління якістю та безпечністю харчової продукції з КР

ОК 22 Основи автоматизованого проєктування

ОК 23 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 24 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 25 Методологія визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 26 Проєктування підприємств галузі з КП

ОК 27 Науково-дослідна робота

ОК 28 Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції

ОК 29 Технологічна практика

ОК 30 Переддипломна практика

ОК 31 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п

Назва освітнього компоненту

Кількість кредитів ЄКТС

Семестр 1 (16 кредитів)

1     Загальна та неорганічна хімія

6,0

2 Хімія

3,0

3 Інженерна та комп’ютерна графіка

4,0

4 Нарисна геометрія

4,0

5 Ознайомча практика

6,0

6 Вступ до фаху

6,0

7 Українська мова як іноземна**

3,0

8 Англійська мова професійного спрямування

3,0

Семестр 2 (13 кредитів)
9 Теоретична та прикладна фізика

6,5

10 Матеріалознавство

6,5

11 Фізичне виховання

3,0

12 Основи здорового способу життя

3,0

13 Конфліктологія

3,5

14 Основи командоутворення

3,5

15 Українська мова як іноземна**

3,0

16 Англійська мова професійного спрямування

3,0

17 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0

             Семестр 3 (15 кредитів)

18 Фізичне виховання

3,0

19 Основи здорового способу життя

3,0

20 Фізична та колоїдна хімія

3,0

21 Електротехніка та основи електромеханіки

3,0

22 Контроль та керування технологічними процесами

3,0

23 Процеси і апарати харчових виробництв

6,0

24 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях

6,0

25 Українська мова як іноземна**

3,0

26 Англійська мова професійного спрямування

3,0

27

* – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0

28 Комплексна практика

15,0

            Семестр 4 (7,5 кредитів)

29 Теплохолодотехніка та альтернативні і відновлювальні джерела енергії

3,0

30 Гідравліка та теплотехніка

3,0

31 Теоретична та прикладна механіка з КП

4,5

32 Технології пакування, зберігання пакованої продукції і утилізація використаних упаковок

4,5

33 Біологічно активні сполуки

4,5

34 Українська мова як іноземна**

3,0

35 Англійська мова професійного спрямування

3,0

36

* – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0

37 Комплексна практика

7,5

             Семестр 5 (6 кредитів)

38 Маркетинг і бізнес-планування

3,0

39 Харчова токсикологія

3,0

40 Дієтичні добавки

3,0

41 Українська мова як іноземна**

3,0

42 Англійська мова професійного спрямування

3,0

43

* – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0/6,0

44 Комплексна практика

6,0

             Семестр 6 (3 кредити)

45 Методи контролю якості продукції

3,0

46 Харчові добавки

3,0

47 Українська мова як іноземна**

3,0

48 Англійська мова професійного спрямування

3,0

49

* – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0

50 Комплексна практика

3,0

            Семестр 7 (8 кредитів)

51 Хімія смаку, запаху, кольору

5,0

52 Органолептичні ідентифікатори харчових систем

5,0

53 Методи оцінки ризиків

3,0

54 Хімічні та біологічні сенсори

3,0

55 Українська мова як іноземна**

3,0

56 Англійська мова професійного спрямування

3,0

57 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

3,0

58 Комплексна практика

8,0

* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства є обов’язковою до вибору.