Науменко Кристина Ігорівна

DSC_0441

Науменко Кристина Ігорівна (до 01.10.2015 р. Шапкіна К.І.)

Доцент кафедри, к.т.н.

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=RCnHao4AAAAJ&hl=ru

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9844-9938

Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/F-2769-2016

SCOPUS:  https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57197806789

E-mail: shapkinak@gmail.com

У 2010 р. К.І. Науменко закінчила магістратуру Одеської національної академії харчових технології з відзнакою та отримала кваліфікацію магістра з технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення.

У 2010 р. вступила до аспірантури ОНАХТ під керівництво доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Черно Наталії Кирилівни.

У 2014 р. К.І. Науменко захистила дисертацію за темою «Розробка технології препаратів β-глюкану дріжджів Saccharomyces сerevisiae» та здобула науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Диплом ДК № 023098.

З 2014 р. К.І. Науменко прийнята на посаду асистента кафедри харчової хімії. А з 2016 р. працювала на посаді старшого викладача тієї ж кафедри.

У 2018 р. К.І. Науменко обрана на посаду доцента кафедри харчової хімії та експертизи.

З 03.04.2016 р. – 01.02.2018 р. виконувала обов’язки вченого секретарем Вченої Ради факультету ТЗХКВКіБ, а з 03.03.2018 р. є секретарем Вченої ради факультету ТтаТХПіПБ.

З 14 вересня по 09 жовтня 2020 р. К.І. Науменко проходила (120 годин) он-лайн стажування на базі Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie “New and innovative teaching methods”.

У жовтні 2020 р. отримала сертифікат, який підтверджує володіння англійською мовою на рівні Upper Intermediate.

У лютому 2021 р. К.І. Науменко отримала вчене звання доцента кафедри харчової хімії та експертизи.

К.І. Науменко має 62 публікації, з них 52 наукового та 10 навчально-методичного характеру, у тому числі 13 наукових праць опубліковано у провідних вітчизняних та іноземних виданнях.

Після захисту кандидатської дисертації опубліковано 42 праці, з них – 32 наукові праці та 10 навчально-методичного характеру, у т.ч. 1 стаття входить до наукометричної бази Scopus, 8 публікацій у періодичних фахових виданнях, з яких 4 публікації у виданнях, що входять до наукометричної бази Web of Science.

Викладає наступні дисципліни: «Харчова хімія» (для бакалаврів спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа»);, «Основи хімії та фізіологічні аспекти якості харчових продуктів» (для бакалаврів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», «Основи наукових досліджень» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), «Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікація випробувань» (для магістрів спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції») та є керівником курсових робіт з дисциплін: «Експертиза харчових продуктів», «Управління якістю та безпечністю харчових продуктів», «Технологічна експертиза виробництва  харчової продукції» для студентів денної та заочної форм навчання для спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», є керівником практики для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» та виконує керівництво дипломними проектами бакалаврів, кваліфікаційними роботами магістрів факультету технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу денної та заочної форм навчання (спеціальність181 «Харчові технології», освітньо-професійна програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»).

Стажування:

У 2019 р. стажування на підприємстві ТОВ НВП «Аріадна», м. Одеса, з темою «Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікаційні випробування».

У 2022 р.  ТОВ НВП «Аріадна», м. Одеса, вул. Моторна, 8а за програмою стажування науково-педагогічного працівника без відриву від основного місця з «28» лютого 2022 р. по «15» червня 2022  р. Загальний обсяг стажування  становить 180  академічних годин (6 кредитів ECTS). Тема підвищення кваліфікації: «Виробництво та експертиза дієтичних добавок та функціональних харчових продуктів».

Сфера наукових інтересів: біополімери, функціонально-фізіологічні інгредієнти, полісахариди в нанобіотехнологіях, технологічна експертиза виробництва харчових продуктів.