Килименчук Олена Олександрівна

 mceclip0

Килименчук Олена Олександрівна

Доцент кафедри, к.т.н.

Google Scholar :
https://scholar.google.com/citations?hl=ru&authuser=1&user=zLWJ3nEAAAAJ
ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2770-1272
E-mail: kylymenchuk@gmail.com

 У 1979 р. – О.О.Килименчук закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова за спеціальністю “Хімічна технологія деревини”, спеціалізація «Технологія гідролізних виробництв». Кваліфікація – інженер-хімік-технолог.

 1981–2000 р.р. – науковий співробітник ПНДЛ (Проблемної науково – дослідної лабораторії) Одеської національної академії харчових технологій (ОНАХТ).

У 2004 р. закінчила аспірантуру (ОНАХТ) за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія та захистила дисертаційну роботу на тему «Розробка біотехнології одержання кормового білка на основі нетрадиційної рослинної сировини».

З 2004 р. – доцент кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування.

 З 2004  по 2021р. – завідувачка Підготовчого відділення підготовчого центру «Стартовий факультет» ОНАХТ.

О.О. Килименчук має більше 160 публікацій, серед яких наукові статті, патенти на винахід, конспекти лекцій, методичні посібники, підручники.

Член Товариства мікробіологів України ім. С. М. Виноградського

За трудову діяльність О.О.Килименчук нагороджувалась грамотою Верховної Ради України, Почесними грамотами голови ОДА, мера Одеси, начальника Управління аграрної політики ОДА, Почесною Грамотою департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації за значний внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів.

Викладає наступні дисципліни: «Біохімія з основами фізіології харчування» ( для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна»), «Мікробіологія галузі» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), «Загальна біотехнологія» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньої програми «Біотехнології та біоінженерія», «Гігієна і санітарія» (для бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо – професійної програми 24 «Сфера обслуговування»). Керівник дипломних робіт магістрів і бакалаврів ОПП «Біотехнології та біоінженерія».

Стажування:  м.Одеса, ОНАХТ, вул..Канатна, 112 – Вища школа педагогічної майстерності, «Безпека життєдіяльності. Безпека та екологічність виробництв промислової та харчової біотехнології»,   2020 р. (210 годин, посвідчення реєстраційний номер 2010 -10/15).

Сфера наукових інтересів: широке коло проблем, пов’язаних з дослідженням нетрадиційної сировини для біотехнологічних виробництв, біологічних агентів та їх застосуванням у мікробіологічних технологіях, використанням компонентів харчових систем у біотехнологічних процесах, розробкою окремих біотехнологічних та технологічних аспектів при створенні пробіотиків, метабіотиків, ферментів, експертизою щодо безпеки та екологічності продукції харчових та біотехнологічних виробництв їх санітарією і гігієною.