ОК “Бакалавр” ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» 2023

ОП 2023 року

Обов’язкові освітні компоненти 

ОК1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Вища математика

ОК 4 Органічна хімія

ОК 5 Українська мова професійного спрямування

ОК 6 Аналітична хімія

ОК 7 Іноземна мова професійного спрямування

ОК 8 Філософія сталого розвитку та основи права

ОК 9 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 10 Фізична та колоїдна хімія

ОК 11 Технічна мікробіологія

ОК 12 Харчова хімія

ОК 13 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 14 Основи наукових досліджень

ОК 15 Технології харчових виробництв

ОК 16 Технологічне обладнання галузі

ОК 17 Мікробіологія галузі

ОК 18 Санітарія виробництва та управління відходами

ОК 19 Автоматизація виробничих процесів

ОК 20 Безпека життєдіяльності та охорона праці

ОК 21 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 22 Управління якістю та безпечністю харчової продукції з КР

ОК 23 Основи автоматизованого проєктування

ОК 24 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 25 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 26 Методологія визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 27 Проєктування підприємств харчової галузі з КП

ОК 28 Науково-дослідна робота

ОК 29 Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції

ОК 30 Технологічна практика

ОК 31 Переддипломна практика

ОК 32 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п 

Назва освітнього компоненту 

Кількість кредитів ЄКТС 

Семестр 1 (необхідно вибрати 16 кредитів)

1 Загальна та неорганічна хімія

6,0

2 Хімія

3,0

3 Інженерна та комп’ютерна графіка

4,0

4 Нарисна геометрія

4,0

5 Ознайомча практика

6,0

6 Вступ до фаху

6,0

7 Українська мова як іноземна**

3,0

8 Англійська мова професійного спрямування

3,0

Семестр 2 (необхідно вибрати 13 кредитів)

9 Теоретична та прикладна фізика

6,5

10 Матеріалознавство

6,5

11 Фізичне виховання

3,0

12 Основи здорового способу життя

3,0

13 Конфліктологія 3,5
14 Українська мова як іноземна**

3,0

15 Англійська мова професійного спрямування 3,0
16 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП:

 3,0

Семестр 3 (необхідно вибрати 12 кредитів)

17 Фізичне виховання

3,0

18 Основи здорового способу життя

3,0

19 Безпечність харчових продуктів та продовольчої сировини

3,0

20 Електротехніка та основи електромеханіки

3,0

21 Контроль та керування технологічними процесами

3,0

22 Процеси і апарати харчових виробництв

6,0

23 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях

6,0

24 Українська мова як іноземна**

3,0

25 Англійська мова професійного спрямування

3,0

26 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

27 Комплексна практика

12,0

Семестр 4 (необхідно вибрати 7,5 кредитів)

28 Теплохолодотехніка та альтернативні і відновлювальні джерела енергії

3,0

29 Гідравліка та теплотехніка

3,0

30 Теоретична та прикладна механіка з КП

4,5

31 Біологічно активні сполуки 4,5
32 Українська мова як іноземна**

3,0

33 Англійська мова професійного спрямування  3,0
34 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП:

3,0

37  Комплексна практика

7,5

Семестр 5 (необхідно вибрати 6,0 кредитів)

38 Маркетинг і бізнес-планування

3,0

39 Харчова токсикологія

3,0

40  Дієтичні добавки

3,0

41 Українська мова як іноземна**

3,0

42 Англійська мова професійного спрямування

3,0

43  * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП:

3,0

44 Комплексна практика

6,0

Семестр 6 (необхідно вибрати 3,0 кредита)

45 Методи контролю якості

3,0

46 Харчові добавки

3,0

47 Українська мова як іноземна**

3,0

48 Англійська мова професійного спрямування

3,0

49 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП:

3,0

50 Комплексна практика

3,0

Семестр 7 (необхідно вибрати 8,0 кредитів)

51 Хімія смаку, запаху, кольору

5,0

52 Органолептичні ідентифікатори харчових систем

5,0

53 Методи оцінки ризиків

3,0

54 Хімічні та біологічні сенсори

3,0

55 Українська мова як іноземна**

3,0

56 Англійська мова професійного спрямування

3,0

57 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП:

3,0

58 Комплексна практика

8,0

* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства ОК «Українська мова як іноземна» є обов’язковою для вибору у кожному семестрі