Освітні компоненти СВО “Бакалавр” ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

Обов’язкові освітні компоненти

ОК 1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Вища математика

ОК 4 Органічна хімія

ОК 5 Українська мова професійного спрямування

ОК 6 Аналітична хімія

ОК 7 Іноземна мова професійного спрямування

ОК 8 Філософія сталого розвитку та основи права

ОК 9 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 10 Фізична та колоїдна хімія

ОК 11 Технічна мікробіологія

ОК 12 Харчова хімія

ОК 13 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 14 Основи наукових досліджень

ОК 15 Технології харчових виробництв

ОК 16 Технологічне обладнання галузі

ОК 17 Мікробіологія галузі

ОК 18 Санітарія виробництва та управління відходами

ОК 19 Автоматизація виробничих процесів

ОК 20 Безпека життєдіяльності та охорона праці

ОК 21 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 22 Управління якістю та безпечністю харчової продукції з КР

ОК 23 Основи автоматизованого проєктування

ОК 24 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 25 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 26 Методологія визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 27 Проєктування підприємств харчової галузі з КП

ОК 28 Науково-дослідна робота

ОК 29 Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції

ОК 30 Технологічна практика

ОК 31 Переддипломна практика

ОК 32 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА БАКАЛАВРА

Підготовка та захист випускних кваліфікаційних робіт – важливий фактор завершення теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців, розширення їх світогляду, формування навичок досліджень, професійної компетентності; є заключним етапом засвоєння здобувачами освітньо-професійних програм відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів підготовки фахівців у вищих навчальних закладах.

Методичні вказівки до виконання кваліфікаційних робіт [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”, ступеня вищої освіти бакалавр за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форми навчання / К. І. Науменко, А. І. Капустян, Л. С. Гураль ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — Електрон. текст. дані.: 44 с.

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п 

Назва освітнього компоненту 

Кількість кредитів ЄКТС 

Семестр 1 (необхідно вибрати 16 кредитів)

1 Загальна та неорганічна хімія

6,0

2 Хімія

3,0

3 Інженерна та комп’ютерна графіка

4,0

4 Нарисна геометрія

4,0

5 Ознайомча практика

6,0

6 Вступ до фаху

6,0

7 Українська мова як іноземна**

3,0

8 Англійська мова професійного спрямування

3,0

Семестр 2 (необхідно вибрати 13 кредитів)

9 Теоретична та прикладна фізика

6,5

10 Матеріалознавство

6,5

11 Фізичне виховання

3,0

12 Основи здорового способу життя

3,0

13 Господарське право 3,0
14 Конфліктологія

3,5

15 Основи психології

3,5

16 Українська мова як іноземна**

3,0

17 Англійська мова професійного спрямування

3,0

18 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

Семестр 3 (необхідно вибрати 12 кредитів)

19 Фізичне виховання

3,0

20 Основи здорового способу життя

3,0

21 Господарське право

3,0

22 Електротехніка та основи електромеханіки

3,0

23 Контроль та керування технологічними процесами

3,0

24 Процеси і апарати харчових виробництв

6,0

25 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях

6,0

26 Українська мова як іноземна**

3,0

27 Англійська мова професійного спрямування

3,0

28 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

29 Комплексна практика

12,0

Семестр 4 (необхідно вибрати 17,5 кредитів)

30 Теплохолодотехніка та альтернативні і відновлювальні джерела енергії

3,0

31 Теплотехніка та традиційні джерела енергії

3,0

32 Теоретична та прикладна механіка з КП

4,5

33 Опір матеріалів з КП

4,5

34 Біологічно активні сполуки

4,5

35 Українська мова як іноземна**

3,0

36 Англійська мова професійного спрямування

3,0

37 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

38 Комплексна практика

7,5

Семестр 5 (необхідно вибрати 6 кредитів)

39 Маркетинг і бізнес планування

3,0

40 Бізнес процеси в маркетингу

3,0

41 Харчова токсикологія

3,0

42 Дієтичні добавки

3,0

43 Українська мова як іноземна**

3,0

44 Англійська мова професійного спрямування

3,0

45 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

46 Комплексна практика

6,0

Семестр 6 (необхідно вибрати 3 кредита)

47 Методи контролю якості

3,0

48 Харчові добавки

3,0

49 Українська мова як іноземна**

3,0

50 Англійська мова професійного спрямування

3,0

51 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

52 Комплексна практика

3,0

Семестр 7 (необхідно вибрати 8 кредитів)

53 Хімія смаку, запаху, кольору

5,0

54 Органолептичні ідентифікатори харчових систем

5,0

55 Методи оцінки ризиків

3,0

56 Хімічні та біологічні сенсори

3,0

57 Українська мова як іноземна**

3,0

58 Англійська мова професійного спрямування

3,0

59 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

60 Комплексна практика

8,0

** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства є обов’язковою для виробу