Освітні компоненти СВО “Бакалавр” ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

ОП 2021 року

Обов’язкові освітні компоненти 

Вибіркові освітні компоненти

ОП 2022 року

Обов’язкові освітні компоненти 

ОК 1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Українська мова (за професійним спрямуванням)

ОК 4 Аналітична хімія

ОК 5 Органічна хімія

ОК 6 Іноземна мова

ОК 7 Філософія та основи права

ОК 8 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 9 Фізична та колоїдна хімія

ОК 10 Технічна мікробіологія

ОК 11 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 12 Харчова хімія

ОК 13 Технології харчових виробництв

ОК 14 Технологічне обладнання галузі

ОК 15 Основи наукових досліджень

ОК 16 Мікробіологія галузі

ОК 17 Управління якістю та безпечністю харчової продукції

ОК 18 Курсова робота з дисципліни Управління якістю та безпечністю харчової продукції

ОК 19 Основи автоматизованого проєктування

ОК 20 Автоматизація виробничих процесів

ОК 21 Безпека життєдіяльності та основи охорони праці

ОК 22 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 23 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 24 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 25 Курсовий проєкт з дисципліни Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 26 Визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 27 Проєктування підприємств харчової галузі

ОК 28 Науково-дослідна робота студентів

ОК 29 Технологічна практика

ОК 30 Переддипломна практика

ОК 31 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п Назва освітнього компоненту Кількість кредитів ЄКТС
Семестр 1 (необхідно вибрати 20 кредитів)
1 Загальна та неорганічна хімія 6,0
2 Хімія 6,0
3 Інженерна та комп’ютерна графіка 4,0
4 Нарисна геометрія 4,0
5 Вища математика 4,0
6 Прикладна математика 4,0
7 Ознайомча практика 6,0
8 Вступ до фаху 6,0
9 Українська мова як іноземна 3,0
Семестр 2 (необхідно вибрати 16 кредитів)
10 Фізика 6,5
11 Матеріалознавство 6,5
12 Фізичне виховання 3,0
13 Здоровий спосіб життя 3,0
14 Політологія 3,0
15 Теоретична та прикладна механіка 3,5
16 Опір матеріалів 3,5
17 Вища математика 3,0
18 Прикладна математика 3,0
19 Англійська мова 3,0
20 Українська мова як іноземна 3,0
* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП 3,0
Семестр 3 (необхідно вибрати 11 кредитів)
21 Фізичне виховання 3,0
22 Здоровий спосіб життя 3,0
23 Господарське право 3,0
24 Електротехніка та основи електромеханіки 3,0
25 Моделювання технологічних процесів харчових виробництв 3,0
26 Основи сенсорного аналізу 3,0
27 Хімічні та біологічні сенсори 3,0
28 Процеси і апарати харчових виробництв 2,0
29 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях 2,0
30 Англійська мова 3,0
31 Українська мова як іноземна 3,0
Семестр 4 (необхідно вибрати 10,5 кредитів)
32 Процеси і апарати харчових виробництв 4,5
33 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях 4,5
34 Конфліктологія 3,0
35 Основи психології 3,0
36 Біологічно активні сполуки 3,0
37 Дієтичні добавки 3,0
38 Англійська мова 3,0
39 Українська мова як іноземна 3,0
* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП 3,0
Семестр 5 (необхідно вибрати 8 кредитів)
40 Хімія смаку, запаху, кольору 5,0
41 Органолептичні ідентифікатори харчових систем 5,0
42 Методи контролю якості 3,0
43 Визначення показників якості 3,0
44 Українська мова як іноземна 3,0
45 Англійська мова 3,0
46 Комплексна практика 8,0
* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП 3,0
Семестр 6 (0 кредити)
Семестр 7 (8 кредитів)
47 Харчова токсикологія 5,0
48 Гігієна виробництва 5,0
49 Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції 3,0
50 Основи сенсорного аналізу 3,0
51 Хімічні та біологічні сенсори 3,0
52 Українська мова як іноземна 3,0
53 Комплексна практика 8,0
* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП 3,0

ОП 2023 року

Обов’язкові освітні компоненти 

ОК 1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Вища математика

ОК 4 Органічна хімія

ОК 5 Українська мова професійного спрямування

ОК 6 Аналітична хімія

ОК 7 Іноземна мова професійного спрямування

ОК 8 Філософія сталого розвитку та основи права

ОК 9 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 10 Фізична та колоїдна хімія

ОК 11 Технічна мікробіологія

ОК 12 Харчова хімія

ОК 13 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 14 Основи наукових досліджень

ОК 15 Технології харчових виробництв

ОК 16 Технологічне обладнання галузі

ОК 17 Мікробіологія галузі

ОК 18 Санітарія виробництва та управління відходами

ОК 19 Автоматизація виробничих процесів

ОК 20 Безпека життєдіяльності та охорона праці

ОК 21 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 22 Управління якістю та безпечністю харчової продукції з КР

ОК 23 Основи автоматизованого проєктування

ОК 24 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 25 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 26 Методологія визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 27 Проєктування підприємств харчової галузі з КП

ОК 28 Науково-дослідна робота

ОК 29 Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції

ОК 30 Технологічна практика

ОК 31 Переддипломна практика

ОК 32 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА БАКАЛАВРА

Підготовка та захист випускних кваліфікаційних робіт – важливий фактор завершення теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців, розширення їх світогляду, формування навичок досліджень, професійної компетентності; є заключним етапом засвоєння здобувачами освітньо-професійних програм відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів підготовки фахівців у вищих навчальних закладах.

Методичні вказівки до виконання кваліфікаційних робіт [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”, ступеня вищої освіти бакалавр за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форми навчання / К. І. Науменко, А. І. Капустян, Л. С. Гураль ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — Електрон. текст. дані.: 44 с.

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п 

Назва освітнього компоненту 

Кількість кредитів ЄКТС 

Семестр 1 (необхідно вибрати 16 кредитів)

1 Загальна та неорганічна хімія

6,0

2 Хімія

3,0

3 Інженерна та комп’ютерна графіка

4,0

4 Нарисна геометрія

4,0

5 Ознайомча практика

6,0

6 Вступ до фаху

6,0

7 Українська мова як іноземна**

3,0

8 Англійська мова професійного спрямування

3,0

Семестр 2 (необхідно вибрати 13 кредитів)

9 Теоретична та прикладна фізика

6,5

10 Матеріалознавство

6,5

11 Фізичне виховання

3,0

12 Основи здорового способу життя

3,0

13 Господарське право 3,0
14 Конфліктологія

3,5

15 Основи психології

3,5

16 Українська мова як іноземна**

3,0

17 Англійська мова професійного спрямування

3,0

18 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

Семестр 3 (необхідно вибрати 12 кредитів)

19 Фізичне виховання

3,0

20 Основи здорового способу життя

3,0

21 Господарське право

3,0

22 Електротехніка та основи електромеханіки

3,0

23 Контроль та керування технологічними процесами

3,0

24 Процеси і апарати харчових виробництв

6,0

25 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях

6,0

26 Українська мова як іноземна**

3,0

27 Англійська мова професійного спрямування

3,0

28 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

29 Комплексна практика

12,0

Семестр 4 (необхідно вибрати 17,5 кредитів)

30 Теплохолодотехніка та альтернативні і відновлювальні джерела енергії

3,0

31 Теплотехніка та традиційні джерела енергії

3,0

32 Теоретична та прикладна механіка з КП

4,5

33 Опір матеріалів з КП

4,5

34 Біологічно активні сполуки

4,5

35 Українська мова як іноземна**

3,0

36 Англійська мова професійного спрямування

3,0

37 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

38 Комплексна практика

7,5

Семестр 5 (необхідно вибрати 6 кредитів)

39 Маркетинг і бізнес планування

3,0

40 Бізнес процеси в маркетингу

3,0

41 Харчова токсикологія

3,0

42 Дієтичні добавки

3,0

43 Українська мова як іноземна**

3,0

44 Англійська мова професійного спрямування

3,0

45 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

46 Комплексна практика

6,0

Семестр 6 (необхідно вибрати 3 кредита)

47 Методи контролю якості

3,0

48 Харчові добавки

3,0

49 Українська мова як іноземна**

3,0

50 Англійська мова професійного спрямування

3,0

51 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

52 Комплексна практика

3,0

Семестр 7 (необхідно вибрати 8 кредитів)

53 Хімія смаку, запаху, кольору

5,0

54 Органолептичні ідентифікатори харчових систем

5,0

55 Методи оцінки ризиків

3,0

56 Хімічні та біологічні сенсори

3,0

57 Українська мова як іноземна**

3,0

58 Англійська мова професійного спрямування

3,0

59 * – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

3,0

60 Комплексна практика

8,0

* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства ОК «Українська мова як іноземна» є обов’язковою для вибору у кожному семестрі

ОП 2024 року

Обов’язкові освітні компоненти 

ОК 1 Історія України та української культури

ОК 2 Інформатика та інформаційні технології

ОК 3 Вища математика

ОК 4 Органічна хімія

ОК 5 Українська мова професійного спрямування

ОК 6 Аналітична хімія

ОК 7 Іноземна мова професійного спрямування

ОК 8 Філософія сталого розвитку та основи права

ОК 9 Біохімія з основами фізіології харчування

ОК 10 Фізична та колоїдна хімія

ОК 11 Технічна мікробіологія

ОК 12 Харчова хімія

ОК 13 Теоретичні основи харчових технологій

ОК 14 Основи наукових досліджень

ОК 15 Технології харчових виробництв

ОК 16 Технологічне обладнання галузі

ОК 17 Мікробіологія галузі

ОК 18 Санітарія виробництва та управління відходами

ОК 19 Автоматизація виробничих процесів

ОК 20 Безпека життєдіяльності та основи охорони праці

ОК 21 Підприємництво та інвестиційна діяльність в харчовій і переробній промисловості

ОК 22 Управління якістю та безпечністю харчової продукції з КР

ОК 23 Основи автоматизованого проєктування

ОК 24 Стандартизація, метрологія та сертифікація

ОК 25 Технологічна експертиза виробництва харчової продукції

ОК 26 Методологія визначення терміну придатності харчової продукції

ОК 27 Проєктування підприємств галузі з КП

ОК 28 Науково-дослідна робота

ОК 29 Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції

ОК 30 Технологічна практика

ОК 31 Переддипломна практика

ОК 32 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра

Вибіркові освітні компоненти

№ з/п Назва освітнього компоненту Кількість кредитів ЄКТС

Семестр 1 (необхідно вибрати16 кредитів)

1 Загальна та неорганічна хімія 6,0
2 Хімія 3,0
3 Інженерна та комп’ютерна графіка 4,0
4 Нарисна геометрія 4,0
5 Ознайомча практика 6,0
6 Вступ до фаху 6,0
7 Українська мова як іноземна** 3,0
8 Англійська мова професійного спрямування 3,0

Семестр 2 (необхідно вибрати 13 кредитів)

9 Теоретична та прикладна фізика 6,5
10 Матеріалознавство 6,5
11 Фізичне виховання 3,0
12 Основи здорового способу життя 3,0
13 Конфліктологія 3,5
14 Основи психології 3,5
15 Українська мова як іноземна** 3,0
16 Англійська мова професійного спрямування 3,0
17 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0

Семестр 3 (необхідно вибрати 12 кредитів)

18 Фізичне виховання 3,0
19 Основи здорового способу життя 3,0
20 Господарське право 3,0
21 Електротехніка та основи електромеханіки 3,0
22 Контроль та керування технологічними процесами 3,0
23 Процеси і апарати харчових виробництв 6,0
24 Масо- та теплообмінні процеси у харчових технологіях 6,0
25 Українська мова як іноземна** 3,0
26 Англійська мова професійного спрямування 3,0
27 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0
28 Комплексна практика 12

Семестр 4 (необхідно вибрати 7,5 кредитів)

29 Теплохолодотехніка та альтернативні і відновлювальні джерела енергії 3,0
30 Теплотехніка та традиційні джерела енергії 3,0
31 Теоретична та прикладна механіка з КП 4,5
32 Опір матеріалів з КП 4,5
33 Біологічно активні сполуки 4,5
34 Українська мова як іноземна** 3,0
35 Англійська мова професійного спрямування 3,0
36 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0
37 Комплексна практика 7,5

Семестр 5 (необхідно вибрати 6 кредитів)

38 Маркетинг і бізнес планування 3,0
39 Бізнес процеси в маркетингу 3,0
40 Харчова токсикологія 3,0
41 Дієтичні добавки 3,0
42 Українська мова як іноземна** 3,0
43 Англійська мова професійного спрямування 3,0
44 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0
45 Комплексна практика 6,0

Семестр 6 (необхідно вибрати 3 кредити)

46 Методи контролю якості 3,0
47 Харчові добавки 3,0
48 Українська мова як іноземна** 3,0
49 Англійська мова професійного спрямування 3,0
50 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0
51 Комплексна практика

 

3,0

Семестр 7 (необхідно вибрати 8 кредитів)

52 Хімія смаку, запаху, кольору 5,0
53 Органолептичні ідентифікатори харчових систем 5,0
54 Методи оцінки ризиків 3,0
55 Хімічні та біологічні сенсори 3,0
56 Українська мова як іноземна** 3,0
57 Англійська мова професійного спрямування 3,0
58 * – передбачено вибір освітнього компоненту з іншої ОП 3,0
59 Комплексна практика 8,0

* – передбачено вибір освітньої компоненти з іншої ОП

** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства ОК «Українська мова як іноземна» є обов’язковою для вибору у кожному семестрі