Бельтюкова Світлана ВадимівнаПрофесор кафедри, д.х.н.Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=3A978RcAAAAJ ORCID: http://orcid.org/0000-0002-2784-6095 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/F-5505-2016 SCOPUS: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=6603939604 |
У 1962 р. закінчила Одеський інститут ім. І.І. Мечнікова. У 1938 р. – захистила докторську дисертацію та отимала диплом доктора хімічних наук, а у 1992 р. отримала вчене звання професора. З 1962 р. – 1997 р. працювала у Фізіко-хімічному інституті НАН України (м. Одеса). З 1997 р. – 2015 р. завідувала кафедрою аналітичної хімії ОНАХТ, з 2015 р. по теперішний час професор кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ. Автор понад 400 наукових праць, з них 4 монографії, біля 200 статей у наукових союзних, українських і провідних іноземних виданнях і понад 60 авторських свідоцтв СССР та патентів України.
|
Викладає наступні дисципліни: «Аналітична хімія» для бакалаврів спеціальності 181 “Харчові технології”; «Інструментальні методи наукових досліджень»для магістрів спеціальності 181 “Харчові технології”ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»; «Методи контролю якості харчових продуктів»для бакалаврів спеціальності 181 “Харчові технології”ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»; «Хімічні та біологічні сенсори»для бакалаврів спеціальності 181 “Харчові технології”ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Стажування: з 21.10.2021 по 25.02.2022 Фізіко-хімічний інститут ім. О.В. Богатського Національної академії наук України Тема: “Використання хімічних сенсорів в контролі якості харчових продуктів”. Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ЄКТС).
Наукові інтереси: використання люмінесцентних лантанідних сенсорних систем в контролі якості та експертизі харчових продуктів.