Завідувачка кафедри Капустян Антоніна Іванівна виступила з доповіддю на семінарі “ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ОПЕРАТОРІВ РИНКУ”

Завідувачка кафедри професор Капустян Антоніна Іванівна виступила з доповіддю на семінарі “ЯКІСТЬ ТА БЕЗПЕЧНІСТЬ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ, ОСНОВНІ ВИМОГИ ДО ОПЕРАТОРІВ РИНКУ”, організованому НАУКОВО-МЕТОДИЧНИМ ЦЕНТРОМ ВИЩОЇ ТА ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ, ПОЛТАВСЬКИМ ДЕРЖАВНИМ АГРАРНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ.

photo_2025-06-30_22-46-16 photo_2025-06-30_22-46-18 photo_2025-06-30_22-46-11

Метою семінару є: підвищення рівня обізнаності та професійної компетентності учасників щодо сучасних вимог до якості та безпечності харчових продуктів, ознайомлення з актуальними нормативно-правовими документами та кращими практиками їх впровадження, а також забезпечення розуміння ролі операторів ринку у створенні безпечного харчового середовища та основних підходів з формування якості і забезпечення безпечності продукції.
На семінарі заплановано розглянути такі питання:
➢ Фальсифікація та ідентифікація харчових продуктів;
➢ Вимоги харчового законодавства для крафтових виробників;
➢ Вимоги до якості органічної харчової продукції. Нормативно-законодавча база;
➢ Вимоги до якості та безпечності функціональних харчових продуктів;
➢ Вимоги до якості сумішей для дитячого харчування;
➢ Культура харчової безпечності.