Труфкаті Людмила ВікторівнаДоцент кафедри, к. т. н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=olBy5j4AAAAJ&hl=uk ORCID: http://orcid.org/0000-0002-6233-6533 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/D-2876-2016 e-mail: trufkati@gmail.com |
В 2003 році Труфкаті Л.В. закінчила Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю технологія зберігання, консервування та переробки молока, отримала кваліфікацію магістр. У листопаді 2006 року успішно захистила дисертацію на тему «Розробка біотехнології комбінованих молочно-рослинний продуктів», в результаті чого Труфкаті Л.В. було присвоєно науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20-біотехнологія. З жовтня 2008 р. є співробітником науково-дослідної лабораторії мікробіології Науково-дослідного інституту зерна та харчових продуктів, яка відкрита на кафедрі біохімії, мікробіології та фізіології харчування. Відповідальна по кафедрі за наукову роботу. У січні 2013 року Труфкаті Л.В. присвоєно вчене звання доцента кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування. У 2014-2015 роках була стипендіатом Кабінету Міністрів України як молодий вчений. Є дійсним членом Товариства мікробіологів України ім. С.М. Виноградського (членський квиток № ОД 069 від 11.09.2017 р.). У 2021 році отримала невеликий дослідницький грант від Американсько-українського фонду біотехнологічної ініціативи (https://bioukraine.org/) для підтримки роботи з використання пробіотичних мікроорганізмів для підвищення біодоступності біологічно активних та функціональних компонентів рослинної сировини.
2023-2025 – зав. виробничою лабораторією на ТОВ «ІННЕО ФАРМ». 2025 по сьогоднішній день – менеджер з маркетингу на ТОВ “ІННЕО ФАРМ” |
Труфкаті Л.В. є автором більше 130 наукових публікацій, співавтором 6 Деклараційних патентів України на корисну модель, 1 підручнику із Грифом Міністерства освіти і науки України та 1 монографії, понад 10 навчальних посібників, в тому числі за останні 5 років: 4 публікації у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз рекомендованих МОН, зокрема 1 публікація Web of Science Core Collection та 1 публікація Scopus; 2 публікації у наукових виданнях включених до переліку наукових фахових видань України; 4 свідоцтва про реєстрацію авторського права на твір; 18 тез доповідей науково-методичних конференцій. Є автором та співавтором більше 60 навчально-методичних праць, в том числі за останні 5 років видано більше 30 робіт.
Викладає наступні дисципліни: 1. «Технічна мікробіологія» спец. 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» та «Технології переробки та зберігання зерна», СВО – бакалавр; 2. «Мікробіологія галузі», спец. 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», СВО – бакалавр; 3. «Екологія біологічних систем» спец. 101 «Екологія» освітньо-професійна програма «Екологія», СВО – бакалавр; 4. «Загальна мікробіологія і вірусологія» спец. 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійна програма «Біотехнології та біоінженерія», СВО – бакалавр.
Останнє місце стажування м. Одеса, вул. Літературна 12, ТОВ «СОК ТРЕЙД» Тема: «Ознайомлення із сучасним обладнанням для мікробіологічного та біохімічного контролю сировини та харчових продуктів. Від теорії до застосування методів аналізу». 05.04.2023 – 10.08.2023 без відриву від основного місця роботи. 180 годин (6 кредити ECTS).
Сфера наукових інтересів: удосконалення технологій виробництва, контролю якості та безпеки продуктів харчування рослинного та тваринного походження та науково-технічні основи створення нового покоління синбіотичних дієтичних добавок з використанням про-, пре- та метабіотиків.