Швец Наталія Олександрівна

 

DSC_8713

Швець Наталія Олександрівна

Старший викладач, к.т.н.

Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=OA6V_2UAAAAJ&hl=uk

ORCID: https://orcid.org/my-orcid?orcid=0000-0003-0340-3465

SCOPUS: 

E-mail: nashvets17@ukr.net

У 1996 р. Н.О. Швець закінчила Одеську державну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія зберігання і переробки зерна» і отримала кваліфікацію спеціаліста.

У 2010 р. Н.О. Швець під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Капрельянца Леоніда Вікторовича закінчила аспірантуру та захистила дисертацію за темою «Удосконалення комплексної переробки насіння льону з використанням ферментів» та здобула науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.

2010-2021 р. – асистент кафедри біохімії мікробіології та фізіології харчування ОНТУ, згодом перейменованої на кафедру біохімії, мікробіології та біотехнології.

З 2010 по 2024 р.р. виконувала обовʼязки секретаря кафедри БМтаФХ.

З 2016 по 2018 р.р. виконувала обовʼязки старшого куратора факультету ТВтаТБ.

З 2018 р. до теперішнього часу член громадської організації науковців – Одеського відділення Українського біохімічного товариства (УБТ).

З 2019 по 2021 р.р. відповідала  за профорієнтаційну роботу факультету ТВтаТБ. Входила до складу Ради факультету.

У 2021 р. Н.О. Швець отримала посаду старшого викладача кафедри біохімії, мікробіології та біотехнології ОНТУ.

Н.О. Швець має біля 60 наукових та науково-методичних публікацій у виданнях, які включені до наукометричних баз рекомендованих МОН, зокрема 1 публікація у Scopus, 1 патент на корисну модель.

Н.О. Швець на кафедрі керує постійно діючим студентським науковим гуртком «Значення біотехнології у виробництві харчових продуктів». Є відповідальною за організацію та проведення Олімпіад з дисциплін «Біохімія», «Загальна біотехнологія», «Технічна мікробіологія».

За трудову діяльність Н.О. Швець нагороджувалась грамотами та подяками керівництва ОНТУ.

Викладає наступні освітні компоненти:

  1. «Біохімія з основами фізіології харчування» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна»)
  2. «Мікробіологія галузі» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»)
  3. «Гігієна і санітарія» (для бакалаврів спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» освітньо-професійної програми 24 «Сфера обслуговування»)
  4. «Харчові добавки і технологія біологічно активних добавок» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за ОП «Біотехнології та біоінженерія»)
  5. «Технічна мікробіологія» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»)
  6. «Мікробіологія» (для бакалаврів спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа»)
  7. «Метаболізм мікроорганізмів та шляхи його регулювання» (СВО «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за ОП «Біотехнології та біоінженерія»)
  8. Керівниккурсових робіт (СВО «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за ОП «Біотехнології та біоінженерія»)
  9. Керівникдипломних робіт (СВО «Бакалавр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за ОП «Біотехнології та біоінженерія»)
  10. Керівник практики для спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» за ОП «Біотехнології та біоінженерія»

Сфера наукових інтересів: використання продуктів переробки рослинної сировини в харчовій промисловості; умови для отримання, контролю якості,  безпеки функціональних інгредієнтів і продуктів з сировини рослинного походження.

Стажування:

– Підвищення педагогічної майстерності викладача у Вищий школі педагогічної майстерності ВШПМ ОНАХТ (2012-2014 р.р.),

– Одеський національний університет  ім. І.І. Мечнікова, кафедра мікробіології і вірусології, з 12.05.2014 по 27.06.2014, без відриву від виробництва за темою: «Ознайомлення із методологією викладання навчальних дисциплін і організацією науково-дослідної роботи на кафедрі».

– Харчові підприємства східного регіону  України, з 12.02.2019 по 17.02.2019, без відриву від виробництва. Знайомство з харчовими підприємствами.

– Одеський національний університет ім. І.І. Мечнікова, кафедра мікробіології, вірусології та біотехнології, з 22.06.2020 р. по 10.07.2020 р та 01.09.2020 по 27.11.2020 р., без відриву від виробництва за темою: «Сучасні методи досліджень продуцентів біологічно активних речовин в мікробіології».

– Підвищення кваліфікації у Вищий школі педагогічної майстерності: «Безпека життєдіяльності. Безпека та екологічність виробництв промислової та харчової біотехнології»,  2022 р. (210 годин, посвідчення реєстраційний номер 2022 -10/11).

– Одеський національний університет ім. І.І. Мечнікова, кафедра мікробіології, вірусології та біотехнології, з “1” квітня 2024 р. по “1” липня 2024 р., та з “1” вересня 2024 р. по “1” жовтня 2024 р., без відриву від виробництва за темою: «Засвоєння нових методів у біотехнології, у тому числі харчових добавок і біологічно активних добавок. Впровадження  сучасних методів. Технохімічний та мікробіологічний контроль у харчовій промисловості» (в обсязі 6 кредитів ЕСТS).