Шарахматова Тетяна Євгенівна

DSC_0554

Шарахматова Тетяна Євгенівна

Доцент кафедри, к.т.н.

Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=Pg6uGMkAAAAJ&hl=ru

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6080-6995

Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/E-8343-2016

E-mail: sharahmatova@ukr.net

Шарахматова Т.Є. у 1990 р. здобула диплом спеціаліста за спеціальністю «Технологіямолока та молочних продуктів» в Одеському технологічному інституті харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова і отримала кваліфікацію інженера-технолога.

У 1990 р. вступила до аспірантури ОТІХП ім. М. В. Ломоносова під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Чагаровського Олександра Петровича.

У 1993 р. Тетяна Євгенівна захистила кандидатську дисертацію на тему «Технологія питного молока геродієтичного призначення» заспеціальністю05.18.04 – технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів та здобула ступінь кандидата наук.

З 1993 р. – Шарахматова Т.Є. займала посаду асистента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів ОТІХП ім. М.В.Ломоносова.

2002 р. – Шарахматова Т.Є. отримала вчене звання доцента і переведена на посаду доцента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів.

З 2013 р. – Шарахматова Т.Є. займає посаду декана факультету Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу.

2014 р.  – Під керівництвом Шарахматової Т.Є. на факультеті було ліцензовано спеціальність Технологічна експертиза та безпека харчової продукції. Випусковою кафедрою за цією спеціальністю є кафедра Харчової хімії та експертизи.

2018 р. – Тетяна Євгенівна займає посаду доцента кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ за сумісництвом.

Шарахматова Т.Є. має 102 публікації, з них 70 – наукового та 10 – навчально-методичного характеру, в т.ч. 32 наукових публікацій в фахових виданнях України, в тому числі 5 надруковано у виданнях, що цитуються в базах Scopus та Webofscience, 6 патентів на корисну модель та 1 винахід.

Викладає наступні дисципліни:«Технології харчових виробництв» (СВО бакалавр, спеціальність 181-Харчові технології); «Проектування підприємств харчової галузі» (СВО бакалавр, спеціальність 181- Харчові технології, ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»); керівник курсових робіт і дипломних робіт СВО бакалавр та магістр ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Стажування:  25.11.2021 по 28.03.2022 р. на ТОВ НВП «Аріадна» Тема стажування: Аналіз відповідності проекту виробничих приміщень щодо дотримання гігієнічних вимог та Державних будівельних норм”. Загальний обсяг стажування  становить 180  академічних годин (6 кредитів ECTS).

Сфера наукових інтересів: харчова технологія; розробка технології морозива спеціального призначення; експертиза молочних і молоковмісних продуктів.