Шарахматова Тетяна ЄвгенівнаДоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=Pg6uGMkAAAAJ&hl=ru ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6080-6995 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/E-8343-2016 E-mail: sharahmatova@ukr.net
|
Шарахматова Т.Є. у 1990 р. здобула диплом спеціаліста за спеціальністю «Технологіямолока та молочних продуктів» в Одеському технологічному інституті харчової промисловості ім. М.В.Ломоносова і отримала кваліфікацію інженера-технолога. У 1990 р. вступила до аспірантури ОТІХП ім. М. В. Ломоносова під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Чагаровського Олександра Петровича. У 1993 р. Тетяна Євгенівна захистила кандидатську дисертацію на тему «Технологія питного молока геродієтичного призначення» заспеціальністю05.18.04 – технологія м’ясних, молочних і рибних продуктів та здобула ступінь кандидата наук. З 1993 р. – Шарахматова Т.Є. займала посаду асистента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів ОТІХП ім. М.В.Ломоносова. 2002 р. – Шарахматова Т.Є. отримала вчене звання доцента і переведена на посаду доцента кафедри технології молока та сушіння харчових продуктів. З 2013 р. – Шарахматова Т.Є. займає посаду декана факультету Технології та товарознавства харчових продуктів і продовольчого бізнесу. 2014 р. – Під керівництвом Шарахматової Т.Є. на факультеті було ліцензовано спеціальність Технологічна експертиза та безпека харчової продукції. Випусковою кафедрою за цією спеціальністю є кафедра Харчової хімії та експертизи. 2018 р. – Тетяна Євгенівна займає посаду доцента кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ за сумісництвом. Шарахматова Т.Є. має 102 публікації, з них 70 – наукового та 10 – навчально-методичного характеру, в т.ч. 32 наукових публікацій в фахових виданнях України, в тому числі 5 надруковано у виданнях, що цитуються в базах Scopus та Webofscience, 6 патентів на корисну модель та 1 винахід. |
Викладає наступні дисципліни:«Технології харчових виробництв» (СВО бакалавр, спеціальність 181-Харчові технології); «Проектування підприємств харчової галузі» (СВО бакалавр, спеціальність 181- Харчові технології, ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»); керівник курсових робіт і дипломних робіт СВО бакалавр та магістр ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Стажування: 25.11.2021 по 28.03.2022 р. на ТОВ НВП «Аріадна» Тема стажування: Аналіз відповідності проекту виробничих приміщень щодо дотримання гігієнічних вимог та Державних будівельних норм”. Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ECTS).
Сфера наукових інтересів: харчова технологія; розробка технології морозива спеціального призначення; експертиза молочних і молоковмісних продуктів.