Озоліна Софія ОлександрівнаДоцент кафедри, к. х. н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=ru&user=LRneHpgAAAAJ ORCID: https://orcid.org/0000-0003-2521-5182 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/GZG-8216-2022 SCOPUS:https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=16454168700 E–mail: os.sof.al@gmail.com |
Озоліна С.О. закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості в 1972 р. і отримала диплом з відзнакою з присвоєнням кваліфікації інженер-хімік, технолог. В тому ж році вступила до аспірантури під керівництвом доктора хімічних наук, професора Дудкіна М.С. В 1982 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Хімічний склад, будова і властивості полісахаридів гречки» за спеціальністю 02.00.10 – біоорганічна хімія, хімія природних і фізіологічно активних речовин та здобула ступінь кандидата хімічних наук. З 1979 р. Озоліна С.О. працювала асистентом кафедри органічної хімії ОТІПП, з 1987 р. – доцентом тієї ж кафедри. В 1989 р. вона здобула вчене звання доцента. Озоліна С.О. має понад 200 наукових праць, з них 3 – що цитуються у науковій базі Scopus, ще 3 – в науковій базі Web of Science.
|
Викладає наступні дисципліни: «Методологія наукових досліджень» (СВО магістр, спеціальність, 181-харчові технології; ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»), «Органічна хімія» і «Харчова хімія» (СВО бакалавр, спеціальність 181-харчові технології), є керівником курсових робіт з дисципліни «Експертиза харчових продуктів»; керівник дипломних робіт СВО бакалавр та магістр ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Стажування: ТОВ НВП «Аріадна» Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ЄКТС). з 14.06.2019 р. по 24.06.2019 р. Методологічні підходи щодо створення дієтичних добавок.
У 2023 р. ТОВ НВП «Аріадна» з 15 вересня 2023 року по 15 лютого 2024 року. Тема: «Вдосконалення теоретичних основ і прийомів отримання дієтичних і кормових добавок на науково-виробничому підприємстві з метою оновлення комплексу навчально-методичного забезпечення дисципліни «Органічна хімія». Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ЄКТС).
Сфера наукових інтересів: дієтичні добавки і фізіологічно-функціональні інгредієнти на основі полісахаридів; спрямована модифікація властивостей природних сполук; цільова доставка біологічно активних сполук в органи-мішені.