Науменко Кристина ІгорівнаДоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=RCnHao4AAAAJ&hl=uk ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9844-9938 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/F-2769-2016 SCOPUS: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57197806789 E-mail: shapkinak@gmail.com |
У 2010 р. К.І. Науменко закінчила магістратуру Одеської національної академії харчових технології з відзнакою та отримала кваліфікацію магістра з технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення. У 2010 р. вступила до аспірантури ОНАХТ під керівництво доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Черно Наталії Кирилівни. У 2014 р. К.І. Науменко захистила дисертацію за темою «Розробка технології препаратів β-глюкану дріжджів Saccharomyces сerevisiae» та здобула науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. Диплом ДК № 023098. З 2014 р. К.І. Науменко прийнята на посаду асистента кафедри харчової хімії. З 2016 р. працювала на посаді старшого викладача тієї ж кафедри. У 2018 р. К.І. Науменко обрана на посаду доцента кафедри харчової хімії та експертизи. З 03.04.2016 р. – 01.02.2018 р. виконувала обов’язки вченого секретарем Вченої Ради факультету ТЗХКВКіБ, а з 03.03.2018 р.-01.09.2024р. – секретар Вченої ради факультету ТтаТХПіПБ, 3 вересня 2024 р. – Вчений секретар Навчально-наукового інституту харчових технологій ім. М.О. Грішина. У жовтні 2020 р. отримала сертифікат, який підтверджує володіння англійською мовою на рівні Upper Intermediate. З 2020 р. – Член Асоціації з інтеграції НАССР У лютому 2021 р. К.І. Науменко отримала вчене звання доцента кафедри харчової хімії та експертизи. З 2023 р. – технічний редактор науково-виробничого журналу «Харчова наука і технологія», що цитується у науковометричній базі Web of Science та належить до категорії «А» в переліку фахових видань України. У грудні 2023 року – отримала диплом Лауреата першого ступеня Премії Одеської обласної ради талановитій молоді за особисті досягнення у номінації “За наукові досягнення”. У грудні 2024 року – отримала диплом магістра з відзнакою Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова за спеціальністю “Хімія”. |
К.І. Науменко має 62 публікації, з них 52 наукового та 10 навчально-методичного характеру, у тому числі 13 наукових праць опубліковано у провідних вітчизняних та іноземних виданнях.
Після захисту кандидатської дисертації опубліковано 42 праці, з них – 32 наукові праці та 10 навчально-методичного характеру, у т.ч. 1 стаття входить до наукометричної бази Scopus, 8 публікацій у періодичних фахових виданнях, з яких 4 публікації у виданнях, що входять до наукометричної бази Web of Science.
Викладає наступні освітні компоненти:
- «Харчова хімія» (СВО “Бакалавр” спеціальность 241 «Готельна і ресторанна справа»);
- «Основи наукових досліджень» (СВО “Бакалавр” спеціальность 181 «Харчові технології» ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»)
- “Методологія визначення терміну придатності харчової продукції” (СВО “Бакалавр” спеціальность 181 «Харчові технології» ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»)
- «Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікація випробувань» (СВО “Магістр” спеціальності 181 «Харчові технології» за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»)
- “Технологія новітніх харчових продуктів” (СВО “Магістр” спеціальності 181 «Харчові технології» за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»);
- “Науково-дослідна робота” (СВО “Магістр” спеціальності 181 «Харчові технології» за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»);
- Керівник курсових робіт з ОК: «Експертиза харчових продуктів», «Управління якістю та безпечністю харчових продуктів», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції» для здобувачів денної та заочної форм навчання для спеціальності 181 «Харчові технології» за ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»;
- Керівник практики для спеціальності 181 «Харчові технології» за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»;
- Керівник кваліфікаційних робіт бакалаврів та магістрів (спеціальність 181 «Харчові технології», ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»).
Сфера наукових інтересів: біополімери, функціонально-фізіологічні інгредієнти, полісахариди в нанобіотехнологіях, технологічна експертиза виробництва харчових продуктів.
Стажування:
У 2019 р. стажування на підприємстві ТОВ НВП «Аріадна», м. Одеса, з темою «Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікаційні випробування».
З 14 вересня по 09 жовтня 2020 р. проходила (120 годин) он-лайн стажування на базі Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie “New and innovative teaching methods”.
У 2022 р. ТОВ НВП «Аріадна», м. Одеса, вул. Моторна, 8а за програмою стажування науково-педагогічного працівника без відриву від основного місця з «28» лютого 2022 р. по «15» червня 2022 р. Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ECTS). Тема підвищення кваліфікації: «Виробництво та експертиза дієтичних добавок та функціональних харчових продуктів».
У 2024 р. – прийняла участь у Всесвітній продовольчій програмі (WFP) ООН та проводила моніторинг дотримання стандартів якості та безпечності технології виробництва консервованої продукції.