- Введення в хімію вуглеводів: навчальний посібник / М. С. Дудкін. – Київ: Вища школа, 1976. Дудкін, М. С. – 176 с.
- Дудкін М. С. Хімічні методи підвищення якості кормів і комбікормів. – М .: Агропромиздат. – 1986. – 350 с.
- Дудкін М.С., Н.К. Черно, І.Д. Казанська Харчові волокна – КИЇВ: «УРОЖАЙ» 1988 – 152 с.
- Дудкін М.С. Геміцелюлози / М.С. Дудкін, B.C. Громов, H.A. Ведерников і ін. – Рига: Зинатне, 1991. 488 с.
- Дудкін, М. С. Нові продукти харчування / М. С. Дудкін, Л. Ф. Щелкунов. – Москва: Наука, 1998. – 303 с.
- Щелкунов Л.Ф., Дудкін М.С., Корзун В.Н. Їжа та екологія. Одеса: Вид-во «Оптимум». 2000.
- Черно, Н. К. Біокоректорі процесів травлення [Текст]: монографія / Н. К. Черно, Г. В. Крусір, О. В. Коваленко. – Одеса: Астропринт, 2010 р.
- Харчова хімія. Полісахариди. Навчальний посібник /Н.К, Черно, Н.О. Денісюк, С.О. Озоліна, О.В. Севастьянова, Л.С. Гураль. – Одеса: Освіта України, 2014. – 222 с
- «Основи хімії та методи аналізу харчової продукції» [Електронний ресурс] Підручник / Н.К. Черно, О.О. Антіпіна, О.В. Малинка, С.І. Вікуль – Одеса: ОНАХТ. – 2018, 280 с.