Ступінь вищої освіти “Бакалавр”
ОК «ЗАГАЛЬНА ТА НЕОРГАНІЧНА ХІМІЯ» для G13/181 Харчові технології та G21/162 Біотехнології та біоінженерія
Навчально-методичне забезпечення:
- Основи хімії та методи аналізу харчової продукції [Електронний ресурс] : підручник / Н. К. Черно, О. О. Антіпіна, О. В. Малинка, С. І. Вікуль ; Одес. нац. технол. ун-т. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 284 с.
- Конспект лекцій з дисципліни “Загальна та неорганічна хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології”, 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія” ступеня вищ. освіти “бакалавр” ден. та заоч. форм навчання / О. О. Антіпіна, С. І. Вікуль ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 85 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Загальна та неорганічна хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія” 181 “Харчові технології”; галузі знань 18 “Виробництво та технології” ступеня вищ. освіти “бакалавр” ден. та заоч. форм навчання / О. О. Антіпіна, О. В. Малинка, С. І. Вікуль, Т. З. Терлецька ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 26 с.
- Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни «Загальна та неорганічна хімія» [Електронний ресурс] : для студентів спец. 162 «Біотехнології та біоінженерія», 181 «Харчові технології» ден. Та заоч. Форми навчання. Модуль 2 / О. О. Антіпіна, Т. З. Терлецька ; відп. За вип. Н. К. Черно ; Каф. Харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — Електрон. Текст. Дані: 24 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з освітнього компоненту “Загальна та неорганічна хімія” для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» / Укладачі: О.О Антіпіна,О.В. Малинка, С.О. Озоліна, І.О. Кузнецова, Т.З. Терлецька. Одеса: ОНТУ, 2025. 50 с.
ОК «ОРГАНІЧНА ХІМІЯ» для G13/181 Харчові технології та G21/162 Біотехнології та біоінженерія
Навчально-методичне забезпечення:
- Органічна хімія [Електронний ресурс] : навч. посіб. / Н. К. Черно, С. О. Озоліна, О. О. Антіпіна ; Одес. нац. технол. ун-т. — Одеса, 2024. — 168 с.
- Конспект лекцій з дисципліни “Органічна хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології” ; 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія” ступеня вищої освіти “бакалавр” ден. та заоч. форм навчання / Н. К. Черно, С. О. Озоліна, О. О. Антіпіна ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 122 с
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту “Органічна хімія” для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальностей 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» / G 21 “Біотехнології та біоінженерія» галузі знань 16 “Біотехнології та біоінженерія» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» / Укладачі: Н.К. Черно, С.О. Озоліна, О.О. Антіпіна, Т.З. Терлецька. Одеса: ОНТУ, 2025. 23 с.
- Методичні вказівки до організації самостійної роботи та підготовки до семестрового контролю за освітньою компонентою “Органічна хімія” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. 162 “Біотехнології та біоінженерія”, 181 “Харчові технології”, 204 “Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва” ден. та заоч. форми навчання / Н. К. Черно, О. О. Антіпіна, С. О. Озоліна, Т. З. Терлецька ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 38 с.
ОК «АНАЛІТИЧНА ХІМІЯ» для G13/181 Харчові технології та G21/162 Біотехнології та біоінженерія
Навчально-методичне забезпечення:
- Основи хімії та методи аналізу харчової продукції [Електронний ресурс] : підручник / Н. К. Черно, О. О. Антіпіна, О. В. Малинка, С. І. Вікуль ; Одес. нац. технол. ун-т. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 284 с.
- Конспект лекцій з дисципліни “Аналітична хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології” та 162 “Біотехнології та біоінженерія”, галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія”, ступеня вищої освіти “бакалавр” ден. і заоч. форм навчання / О. В. Малинка, С. І. Вікуль ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 105 с.
- Лабораторний практикум з курсу “Аналітична хімія” [Електронний ресурс] : навч. посіб. / О. В. Малинка, С. І. Вікуль ; Одес. нац. акад. харч. технологій. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 114 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з курсу “Аналітична хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 та 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16, ступінь вищої освіти бакалавр / О. В. Малинка, Г. О. Степанова ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 45 с.
ОК “БІОХІМІЯ З ОСНОВАМИ ФІЗІОЛОГІЇ ХАРЧУВАННЯ” для G13 Харчові технології
Навчально-методичне забезпечення
- Капрельянц, Леонід Вікторович. Біологічна хімія з основами фізіології харчування [Текст] : курс лекцій / Л. В. Капрельянц. – Вид. 4-е, перероб. і допов. – Харків : Факт, 2023. – 228 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «Біохімія з основами фізіології харчування» (Лабораторний практикум. Частина І) для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Л.В. Капрельянц, Л.М. Пилипенко, О.М. Кананихіна, Т.О. Велічко, О.О. Килименчук, Л.Г. Пожіткова, Н.О. Швець, І.В. Стингач – Одеса: ОНТУ, 2025.- 71с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «БІОХІМІЯ З ОСНОВАМИ ФІЗІОЛОГІЇ ХАРЧУВАННЯ» (Лабораторний практикум. Частина ІІ. Робочий зошит) для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Л.В. Капрельянц, Л.М. Пилипенко, О.М. Кананихіна, Т.О. Велічко, О.О. Килименчук, Л.Г. Пожіткова, Н.О. Швець, І.В. Стингач – Одеса: ОНТУ, 2025. –52 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з освітнього компоненту «Біохімія з основами фізіології харчування» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» Укл. Л.В. Капрельянц, Т.О. Велічко, Л.Г. Пожіткова. – Одеса: ОНТУ, 2025.- 29с.
ОК “ХАРЧОВА ХІМІЯ” для G13 Харчові технології та G21 Біотехнології та біоінженерія
Навчально-методичне забезпечення
- Опорний конспект лекцій зОК «Харчова хімія» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальностей 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» / G 21 «Біотехнології та біоінженерія» галузі знань 16 “Біотехнології та біоінженерія» / G «Інженерія, виробництво та будівництво»/ Укладачі: Н.К. Черно, А.І. Капустян, Л.С. Гураль, С.О. Озоліна, О.О. Антіпіна Одеса: ОНТУ, 2025. 68 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «Харчова хімія» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання спеціальностей 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» та 162 «Біотехнології та біоінженерія» / G 21 “Біотехнології та біоінженерія» галузі знань 16 “Біотехнології та біоінженерія» / G «Інженерія, виробництво та будівництво»/ Укладачі: Н.К. Черно, А.І. Капустян, Л.С. Гураль, С.О. Озоліна, О.О. Антіпіна, Н.О. Денісюк. Одеса: ОНТУ, 2025 р. 33 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни “Харчова хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія”; 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології”; 241 “Готельна і ресторанна справа” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” ступеня вищої освіти “бакалавр” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян, О. О. Антіпіна, С. О. Озоліна та ін. ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 52 с.
Для спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа»
Навчально-методичне забезпечення:
- Опорний конспект лекцій з курсу “Харчова хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 241 “Готельна і ресторанна справа” для галузі знань 24 “Сфера обслуговування” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — Електрон. текст. дані: 47 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу “Харчова хімія” [Електронний ресурс] : 241 “Готельна і ресторанна справа” для галузі знань 24 “Сфера обслуговування” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — Електрон. текст. дані: 24 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни “Харчова хімія” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 162 “Біотехнології та біоінженерія” галузі знань 16 “Хімічна та біоінженерія”; 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології”; 241 “Готельна і ресторанна справа” галузі знань 24 “Сфера обслуговування” ступеня вищої освіти “бакалавр” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян, О. О. Антіпіна, С. О. Озоліна та ін. ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 52 с.
ОК “ТЕХНІЧНА МІКРОБІОЛОГІЯ” для G13/181 Харчові технології
- Конспект лекцій з освітнього компоненту «Технічна мікробіологія» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво» / Укл. Л.М. Пилипенко, А.В. Єгорова, О.О. Килименчук, Л.В. Труфкаті,– Одеса: ОНТУ, 2025.- 66 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «ТЕХНІЧНА МІКРОБІОЛОГІЯ» (Лабораторний практикум Частина І) для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Л.М. Пилипенко, А.В. Єгорова, О.О. Килименчук, О.М. Кананихіна, Л.Г. Пожіткова, Л.В. Труфкаті, М.І. Охотська, Н.О. Швець, Р.О. Говоріна – Одеса: ОНТУ, 2025. – 83 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «Технічна мікробіологія» (Лабораторний практикум. Частина ІІ. Робочий зошит) для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» Укл. Л.М. Пилипенко, А.В. Єгорова, О.О. Килименчук, О.М. Кананихіна, Л.Г. Пожіткова, Л.В. Труфкаті, М.І. Охотська, Н.О. Швець, Р.О. Говоріна – Одеса: ОНТУ, 2025. – 35 с.
ОК “УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА БЕЗПЕЧНІСТЮ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ” для G13/181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Управління якістю та безпечністю харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”, ступеня вищої освіти бакалавр за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форми навчання / А. І. Капустян ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 56 с.
- Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни “Управління якістю та безпечністю харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищої освіти бакалавр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 53 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни “Управління якістю та безпечністю харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищої освіти бакалавр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 38 с.
ОК “САНІТАРІЯ ВИРОБНИЦТВА ТА УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ” для G13/181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з освітнього компоненту «Санітарія виробництва та управління відходами» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форми навчання за спеціальністю G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»/ Укладач: Н.В. Доценко. Одеса: ОНТУ. 118с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «САНІТАРІЯ ВИРОБНИЦТВА ТА УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форми навчання за спеціальністю G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»/ Укладачі: О.О. Килименчук, А.В. Єгорова, М.І. Охотська, Л.Г. Пожиткова, Н.В. Доценко. Р.О. Говоріна Одеса: ОНТУ. 44с.
- Методичні вказівки до виконання самостійних робіт з освітнього компоненту «Санітарія виробництва та управління відходами» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форми навчання за спеціальністю G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»/ Укладач: Н.В. Доценко. Р.О. Говоріна Одеса: ОНТУ. 32с.
ОК “ХІМІЯ СМАКУ, ЗАПАХУ, КОЛЬОРУ” для G13/181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Опорний конспект лекцій з освітнього компоненту «Хімія смаку, запаху, кольору» [Електронний ресурс] : для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології». / Л. С. Гураль ; Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 125 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «Хімія смаку, запаху, кольору» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». / Укладачі: Л. С. Гураль, Л. П. Прілєпова. Одеса: ОНТУ, 2025. 68 с.
- Методичні вказівки до самостійної роботи з освітнього компоненту «Хімія смаку, запаху, кольору» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». / Укладач: Л. С. Гураль. Одеса: ОНТУ, 2025. 12 с.
ОК “БІОЛОГІЧНО АКТИВНІ СПОЛУКИ” для G13/181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з курсу «Біологічно активні сполуки» [Електронний ресурс]: для студентів спец.181 «Харчові технології» (освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції») ден. та заоч. форми навчання / Уклад. Л. С. Гураль. – Одеса: ОНАХТ, 2020. – Електрон. текст. дані: 176 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту «Біологічно активні сполуки» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». / Укладачі: Л. С. Гураль, Л. В. Соколи. Одеса: ОНТУ, 2025. 64 с.
- Методичні вказівки до самостійної роботи з освітнього компоненту «Біологічно активні сполуки» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». / Укладач: Л. С. Гураль. Одеса: ОНТУ, 2025. 13 с.
ОК «СТАНДАРТИЗАЦІЯ, МЕТРОЛОГІЯ ТА СЕРТИФІКАЦІЯ» для G13/181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Стандартизація, метрологія, сертифікація” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (ОП “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) / Н. В. Доценко ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 64 с.
- Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни “Стандартизація, метрологія, сертифікація” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (ОП “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) / Н. В. Доценко, Л. С. Гураль ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 38 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійних робіт з освітнього компоненту «Стандартизація, метрологія, сертифікація» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форми навчання за спеціальністю G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»/ Укладач: Н.В. Доценко, Іськова О.О . Одеса: ОНТУ. 22с
ОК «МЕТОДОЛОГІЯ ВИЗНАЧЕННЯ ТЕРМІНУ ПРИДАТНОСТІ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ» для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з курсу “Методологія визначення терміну придатності харчової продукції” [Електронний ресурс] : спец. 181 “Харчові технології”, галузь знань 18 “Виробництво та технології”, освітньо-професійна програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”, ступінь бакалавр / І. О. Кузнецова ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 86 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу«Методологія визначення терміну придатності харчової продукції» [Електронний ресурс] : для здобувачів спеціальності G13 «Харчові технології» галузі знань G «Інженерія,виробництво та будівництво» (освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції») денної та заочної форми навчання / О. І. Кузнецова, К. І. Науменко, А. М. Цимбалюк, О. В. Шаповал ; відп. за вип. А. І. Капустян ;Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2025. — 30 с.
- Методичні вказівки для самостійної роботи здобувачів з освітньої компоненти “Методологія визначення терміну придатності харчової продукції” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. G13 “Харчові технології” / 181 “Харчові технології” галузі знань G “Інженерія,виробництво та будівництво” / 18 “Виробництво та технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) ден. та заоч. форми навчання / О. І. Кузнецова, К. І. Науменко, А. М. Цимбалюк, О. В. Шаповал ; відп. за вип. А. І. Капустян ;Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 19 с.
ОК “ПРОЄКТУВАННЯ ПІДПРИЄМСТВ ХАРЧОВОЇ ГАЛУЗІ з КР” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з освітнього компоненту «Проєктування підприємств галузі з КП» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Шарахматова Т.Є. – Одеса: ОНТУ, 2025. – 64 с.
- Методичні вказівки до практичних робіт з освітнього компоненту «Проєктування підприємств галузі з КП» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Шарахматова Т.Є. – Одеса: ОНТУ, 2025. – 25с.
- Методичні вказівки для виконання курсового проєкту з освітнього компоненту «Проєктування підприємств галузі з КП» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Шарахматова Т.Є. – Одеса: ОНТУ, 2025. – 44 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з освітнього компоненту «Проєктування підприємств галузі з КП» для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво». Укл. Доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Шарахматова Т.Є. – Одеса: ОНТУ, 2025. – 15с.
ОК «ТЕХНОЛОГІЧНА ЕКСПЕРТИЗА ВИРОБНИЦТВА ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ» для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Технологічна експертиза виробництва харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) / Л. С. Гураль, Н. В. Доценко, Л. В. Соколи ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 227 с.
- Методичні вказівки до організації самостійної роботи та підготовки до семестрового контролю з курсу “Технологічна експертиза виробництва харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) / Л. С. Гураль ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2021. — 21 с.
- Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу “Технологічна експертиза виробництва харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”) ступеня вищ. освіти бакалавр / Л. С. Гураль ; відп. за вип. Н. К. Черно ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2019. — Електрон. текст. дані: 28 с.
ОК “ОСНОВИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Основи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології” та ступеня вищої освіти “бакалавр” освіт.-проф. програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” та ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 87 с.
- Методичні вказівки до виконання практичних робіт з дисципліни “Основи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступень вищої освіти бакалавр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; від. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2023. — 61 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни “Основи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступень вищої освіти бакалавр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; від. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи та біотехнологій. Одеса : ОНТУ, 2024. 15 с.
ОК “МЕТОДИ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ПРОДУКЦІЇ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Основи хімії та методи аналізу харчової продукції [Електронний ресурс] : підручник / Н. К. Черно, О. О. Антіпіна, О. В. Малинка, С. І. Вікуль ; Одес. нац. технол. ун-т. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 284 с.
- Конспект лекцій для студентів з дисципліни “Методи контроля якості продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” ден. та заоч. форм навчання. Галузь знань 18 “Виробництво та технології”. Ступень вищої освіти “Бакалавр” / С. В. Бельтюкова ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 79 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з освітнього компоненту “Методи контролю якості продукції” для здобувачів першого рівня вищої освіти денної та заочної форм навчання ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» спеціальності 181 «Харчові технології» / G13 «Харчові технології» галузі знань18 «Виробництво та технології» / G «Інженерія, виробництво та будівництво», укладачі Малинка О.В., Бойченко В.Д. – 25 с.
- Методичні вказівки для самостійної роботи студентів з дисципліни “Методи контролю якості продукції” [Електронний ресурс] : для студентів ступеню вищої освіти “Бакалавр” спец. 181 “Харчові технології” ден. та заоч. форм навчання, за освіт. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” / С. В. Бельтюкова, О. О. Лівенцова, А. М. Цимбалюк ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 26 с.
ОК “ІДЕНТИФІКАЦІЯ ТА МЕТОДИ ВИЯВЛЕННЯ ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОДУКЦІЇ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції : опор. конспект лекцій [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 «Виробництво та технології» ступеня вищ. освіти “бакалавр” за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форм навчання / О. О. Антіпіна ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 67 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, освіт.-проф. програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”, ступінь вищ. освіти “бакалавр” / О. О. Антіпіна, Л. П. Прілєпова, Т. З. Терлецька ; відп. за вип. Н. К. Черно ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — Електрон. текст. дані: 43 с.
- Методичні вказівки до організації самостійної роботи та підготовки до семестрового контролю за освітньою компонентою “Ідентифікація та методи виявлення фальсифікації харчової продукції” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. 181 “Харчові технології” галузі знань 18 “Виробництво та технології” ступеня вищої освіти бакалавр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форми навчання / О. О. Антіпіна ; Каф. харчової хімії, експертизи та біотехнологій ; відп. за вип. А. І. Капустян. — Одеса : ОНТУ, 2024. — 11 с.
ОК «НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА» для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
Практична підготовка
Навчально-методичне забезпечення:
КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА БАКАЛАВРА
Підготовка та захист випускних кваліфікаційних робіт – важливий фактор завершення теоретичної та практичної підготовки майбутніх фахівців, розширення їх світогляду, формування навичок досліджень, професійної компетентності; є заключним етапом засвоєння здобувачами освітньо-професійних програм відповідних освітньо-кваліфікаційних рівнів підготовки фахівців у вищих навчальних закладах.
Ступеня вищої освіти «Магістр»
ОК “МЕТОДОЛОГІЯ ТА ОРГАНІЗАЦІЯ НАУКОВИХ ДОСДІДЖЕНЬ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Методологія та організація наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищ. освіти магістр / С. О. Озоліна ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 39 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Методологія та організація наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищ. освіти магістр ден. та заоч. форми навчання / С. О. Озоліна ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 21 с.
- Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни “Методологія та організація наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для здобувачів ступеня вищої освіти “магістр” спец. 181 “Харчові технології” освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / С. О. Озоліна ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 16 с.
ОК “ЕКСПЕРТИЗА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Експертиза харчових продуктів” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”, ступеня вищої освіти магістр за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форми навчання / О. В. Малинка ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 128 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Експертиза харчових продуктів” [Електронний ресурс] : для студентів зі спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищ. Освіти магістр / О. В. Малинка, В. Д. Бойченко ; відп. за вип. Н. К. Черно ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2019. — Електрон. текст.дані: 29 с.
- Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу “Експертиза харчових продуктів” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищ. Освіти магістр / О. В. Малинка ; відп. за вип. Н. К. Черно ; Каф.харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — Електрон. текст.дані: 26 с.
ОК «Технологія новітніх продуктів харчування» для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Технологія новітніх продуктів харчування” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищої освіти магістр / К. І. Науменко ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 105 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Технологія новітніх продуктів харчування” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищої освіти магістр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 82 с.
- Методичні вказівки до самостійної роботи з дисципліни “Технологія новітніх продуктів харчування” [Електронний ресурс] : для здобувачів спец. 181 “Харчові технології” (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18, ступінь вищої освіти магістр ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 8 с.
ОК “СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКІСТЮ ТА ХАРЧОВОЮ БЕЗПЕКОЮ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Системи управління якістю та харчовою безпекою” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”, ступеня вищої освіти магістр за освіт.-проф. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. і заоч. форми навчання / А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 138 с.
- Методичні вказівки до практичних робіт з дисципліни “Системи управління якістю та харчовою безпекою” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищої освіти магістр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 53 с.
- Методичні вказівки до виконання самостійної роботи з дисципліни “Системи управління якістю та харчовою безпекою” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищої освіти магістр. Освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / А. І. Капустян ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНТУ, 2022. — 38 с.
ОК “АКРЕДИТАЦІЯ ВИПРОБУВАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЙ ТА СЕРТИФІКАЦІЯ ВИПРОБУВАНЬ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікація випробування” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищ. освіти магістр. Освіт.-проф. програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / К. І. Науменко ; відп. за вип. Н. К. Черно ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — Електрон. текст. дан.: 62 с.
- Методичні вказівки до практичних робіт з дисципліни «Акредитація випробувальних лабораторій та сертифікація випробування» для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» для галузі знань 18 «Виробництво та технології» Ступінь вищої освіти магістр Освітня програма «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» денної та заочної форм навчання /Уклад. К.І. Науменко – Одеса: ОНАХТ, 2021. – 41 с.
ОК “ХІМІЧНИЙ СКЛАД ХАРЧОВОЇ СИРОВИНИ ТА ПРОДУКТІВ ХАРЧУВАННЯ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Хімічний склад харчової сировини та продуктів харчування” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” для галузі знань 18 “Виробництво та технології”. Ступінь вищ. освіти магістр. Освіт.-проф. програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” ден. та заоч. форм навчання / Н.К. Черно ; відп. за вип. А.І. Капустян; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з дисципліни “Хімічний склад харчової сировини та продуктів харчування” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології”, (освітня програма “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції”), галузь знань 18 “Виробництво та технології”, ступінь вищої освіти магістр ден. та заоч. форма навчання / Н. К. Черно, Н. О. Денісюк, Л. В. Соколи ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 37 с.
«НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА» для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
ОК “ІНСТРУМЕНТАЛЬНІ МЕТОДИ НАУКОВИХ ДОСЛІДЖЕНЬ” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Навчально-методичне забезпечення:
- Конспект лекцій з дисципліни “Інструментальні методи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” ден. та заоч. форм навчання. Галузь знань 18 “Виробництво та технології”. Ступень вищої освіти “Магістр” / С. В. Бельтюкова, О. О. Лівенцова ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — 71 с.
- Методичні вказівки для самостійної роботи студентів з дисципліни “Інструментальні методи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів спец. 181 “Харчові технології” ден. та заоч. форм навчання. Галузь знань 18 “Виробництво та технології”. Ступень вищої освіти “Магістр” / С. В. Бельтюкова, О. О Лівенцова ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2020. — 12 с.
- Методичні вказівки до виконання лабораторних робіт з курсу “Інструментальні методи наукових досліджень” [Електронний ресурс] : для студентів ступеню “Магістр” спец. 181 “Харчові технології” ден. та заоч. форм навчання за освіт. програмою “Технологічна експертиза та безпека харчової продукції” / С. В. Бельтюкова, О. О Лівенцова, А. М. Цимбалюк ; відп. за вип. А. І. Капустян ; Каф. харчової хімії та експертизи. — Одеса : ОНАХТ, 2021. — 24 с.
ОК “ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА” та “ДОСЛІДНИЦЬКА ПРАКТИКА” для спеціальності G13 Харчові технології, ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
181_ОПП Наскрізна програма практики
ОК КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА МАГІСТРА