На кафедрі здійснюється підготовка кандидатських і докторських дисертацій за спеціальностями 03.00.20 – Біотехнологія.
Під керівництвом проф. Черно Н.К. було підготовлено 15 дисертаційних робіт:
№ | ПІО | Рік захисту | Назва дисертаційної роботи | Науковий ступінь |
1 | Крусір Г.В. | 1993 | Біотехнологія отримання ферментів що містять харчові волокона зернових | к.т.н. |
2 | Кунділовска Т.О. | 1998 | Розробка технології виробництва сухих сніданків, збагачених харчовими волокнами | к.т.н. |
3 | Макаринска А.В. | 1998 | Технологія волокнистої композиції з антибактеріальною і ферментної активностями | к.т.н. |
4 | Мардар М.Р. | 1999 | Товарознавча оцінка формованих круп, збагачених біологічними добавками | к.т.н. |
5 | Нікітіна Ж.В. | 1999 | Технологія високоволокністих біологічно активних добавок з антиоксидантною та ліполітичною активностями | к.т.н. |
6 | Лось О.А. | 2006 | Розробка технології ентеросорбентів на основі насіння льону і продуктів його переробки | к.т.н. |
7 | Гураль Л.С. | 2008 | Технологія отримання біологічно активних речовин з ракоподібних | к.т.н. |
8 | Крусир Г.В. | 2009 | Наукові основи технологій біологічно активних добавок-коректорів процесів травлення | д.т.н |
9 | Яшкіна В.В. | 2009 | Технологія функціональних харчових інгредієнтів з антиліполітичною активністю на основі сполук насіння ріпаку (canola) | к.т.н. |
10 | Русева Я.П. | 2010 | Технологія білково-полісахаридних комплексів з антипротеолітичної активністю | к.т.н. |
11 | Тірон-Воробьйова Н.Б. | 2012 | Технологія лізоцимвмісних біополімерних комплексів рослинного походження | к.т.н. |
12 | Капустян А.І. | 2012 | Технологія протеаз іммобілізованих в хітозан-пектиновий комплекс | к.т.н. |
13 | Шапкіна К.И. | 2014 | Розробка технологій препаратів β-глюкану дріжджів Saccharomyces cerevisiae | к.т.н. |
14 | Ломака О.В. | 2014 | Розробка технологій арабіногалактановмісних функціональних харчових інгредієнтів | к.т.н. |
15 | Нікітіна О.В. | 2015 | Технологія функціональних інгредієнтів на основі полімерів культивованих грибів | к.т.н |
Капустян Антоніна Іванівна
23 квітня 2021 року о 1000 годині відбувся захист дисертація “Наукові основи розробки технологій функціональних імунотропних інгредієнтів та харчових продуктів на основі сполук бактеріального походження” на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія.
На кафедрі здійснюється підготовка кандидатських і докторських дисертацій за спеціальностями 02.00.02 – Аналітична хімія
Під керівництвом проф. Бельтюкова С.В. було підготовлено 2 дисертаційні робіти в ОНАХТ
№ | П.І.Б. | Рік захисту | Назва дисертаційної роботи | Науковий ступінь |
1 | Бичкова Г.О. | 2013 | Сорбційно-люмінесцентне визначення поліфенольних сполук в харчових продуктах, рослинній сировині та фармацевтичних препаратах | к.х.н. |
2 | Лівенцова О.О. | 2013 | Визначення консервантів та антиоксидантів з використанням сенсибілізованої люмінесценції іонів лантанідів | к.х.н. |