Антіпіна Олена ОлексіївнаДоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar:http://scholar.google.com.ua/citations?user=qLZ4p3EAAAAJ&hl=ru ORCID: http://orcid.org/0000-0001-6633-5178 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/F-5501-2016 E-mail:antipina.onaft@gmail.com
|
У 1983 р. здобула вищу освіту у Одеському політехнічному інституті за спеціальністю «Технологія основного органічного і нафтохімічного синтезу». У 1995. захистила кандидатську дисертацію на тему: «Розробка хіміко-технологічних основ одержання харчового білку та волокон з вторинних зернових ресурсів»за спеціальністю 05.18.13 – Технологія консервованих харчових продуктів(науковий керівник д.т.н. Дудкін М.С.). У 2009 р. присвоєно вчене звання доцента кафедри харчової хімії. Антіпіна О.О. має понад 60 наукових та науково-методичних публікацій, в т.ч. у виданнях, які включені до наукометричних баз, рекомендованих МОН, виступає співавтором підручника «Основи хімії та методи аналізу харчової продукції» та навчального посібника «Органічна хімія». |
Викладає наступні дисципліни: СВО бакалаврденної та заочної форми навчання«Загальна та неорганічна хімія»; «Органічна хімія»; «Харчова хімія»; «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції»;є керівником курсових робіт з дисциплін «Управління якості та безпечності харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчових продуктів», «Експертиза харчових продуктів»; керівник дипломних робітздобувачів СВО бакалавр та магістр ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Стажування:
у 2018 р. в науково-дослідномуінституті ОНАХТ за програмою „Сенсорний аналіз харчових продуктів”;
ПрАТ «Одесавинпром, м. Одеса з 02.03 по 29.05 20 р. Тема «Забезпечення якості продукції в умовах ПРАТ «Одесавинпром».Загальний обсяг стажування становить 120 академічних годин (4 кредитів ЄКТС).
Сфера наукових інтересів: Біополімери харчової сировини та продуктів. Питання ідентифікації та фальсифікації харчової продукції.