Охотська Марія ІгорівнаДоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&pli=1&user=a2ZYKPMAAAAJ ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7305-1904 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/D-3224-2016 E-mail: mariaoxota0214@ukr.net |
У 2005 р. М.І. Охотська закінчила Одеську національну академію харчових технологій з дипломом спеціаліста з відзнакою і отримала повну вищу освіту за спеціальністю «Екологія та охорона навколишнього середовища». В 2005 р. вступила до аспірантури на кафедру біохімії, мікробіології та фізіології харчування і працювала на цій же кафедрі на посаді асистента. У 2008 р. захистила кандидатську дисертацію на тему «Розробка технологій функціональних інгредієнтів з про- та пребіотичними властивостями» за спеціальністю біотехнологія – 03.00.20 та отримала науковий ступінь кандидата технічних наук. З вересня 2015 р. обрана на посаду доцента кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування. У 2020 р. отримала звання доцента кафедри біохімії, мікробіології та фізіології харчування. М.І. Охотська є членом Одеського відділення Товариства мікробіологів України. Охотська М.І. має 57 публікацій, з них 46 наукових та 12 навчально-методичного характеру, у тому числі 1 колективний підручник, патентів на корисну модель – 3, патентів на винахід – 3, авторських свідоцтв – 1. |
Викладає наступні дисципліни: «Мікробіологія галузі» ( для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»), «Інженерні проблеми в біотехнології» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія»), «Технічна мікробіологія» ( для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»), «Біохімія» ( для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»), «Гігієна та санітарія» ( для бакалаврів спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа»), «Мікробіологія» ( для бакалаврів спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа»), керівник дипломних робіт бакалаврів ОПП «Біотехнології та біоінженерія».
Стажування: у липні 2020 р. підвищила кваліфікацію у Сумському державному університеті, тема «Організація дистанційного навчання в закладах освіти з використанням навчальної платформи», загальний обсяг стажування 30 годин (1 кредитів ЄКТС), у 2021 р. підвищила кваліфікацію в Одеській національній академії харчових технологій у Вищій школі педагогічної майстерності, загальний обсяг стажування 210 годин (7 кредитів ЄКТС).
У 2023 р. підвищила кваліфікацію в Полтавському державному аграрному університеті, загальний обсяг стажування 180 годин (6 кредитів ЄКТС). Тема «Роль соціального та емоційного інтелекту як найважливіших soft-skills XXI століття в освітньому процесі».
У 2023 р. підвищила кваліфікацію в Одеському державному університеті внутрішніх справ загальний обсяг стажування 180 годин (6 кредитів ЄКТС). Тема «Заклади вищої освіти зі специфічними умовами навчання: правовий статус та особливості функціонування».
Сфера наукових інтересів. Наукові інтереси: дослідження пробіотичних мікроорганізмів, синбіотичні комплекси з про- та пребіотиками, функціональні харчові інгредієнти з продуктами вторинної переробки рослинної сировини, іммобілізація пробіотичних мікроорганізмів.