Пожіткова Лілія ГеоргіївнаСтарший викладач, к.т.н.Сфера наукових інтересів: Розробка біотехнологічних методів переробки вторинної рослинної сировини. Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=ru&user=GGw21-8AAAAJ&view_op=list_works&sortby=pubdate ORCID: https://orcid.org/0000-0002-7652-3305 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/N-3485-2016 E-mail: pozhitkova@ukr.net |
У 2005 р. Пожіткова Л.Г. закінчила Одеську національну академію харчових технологій за спеціальністю «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів і харчоконцентратів» здобула диплом магістра з відзнакою. Одночасно отримала другу вищу освіту за спеціальністю «Облік та аудит» і отримала кваліфікацію спеціаліста. У 2005 р. вступила до аспірантури ОНАХТ під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Капрельянца Леоніда Вікторовича. У 2008 р. Пожіткова Л.Г. захистила кандидатську дисертацію на тему : «Удосконалення технології виробництва функціональних інгредієнтів з сої », а в 2009 році отримала науковий ступінь кандидата технічних наук за спеціальністю 03.00.20 «Біотехнологія» 2009-2023 р. – асистент кафедри біохімії мікробіології та фізіології харчування ОНТУ, згодом перейменованої на кафедру біохімії мікробіології та біотехнології. З 2018 до теперішнього часу член громадської організації науковців – Одеського відділення Українського біохімічного товариства (УБТ). 2023 р. – Пожіткова Л.Г отримала посаду старшого викладача кафедри біохімії мікробіології та біотехнології ОНТУ. Пожіткова Л.Г. має біля 75 наукових та науково-методичних публікацій у виданнях які включені до наукометричних баз рекомендованих МОН, зокрема 1 публікація у Scopus та 4 публікації Web of Science Core Collection, в тому числі є співавтором двох навчальних посібників «Біотехнологія. Словник термінів» та «Мікробіологія галузі. Мікробіологія у ресторанному господарстві», 8 патентів та 2 свідоцтва про реєстрацію авторського права. |
Викладає наступні дисципліни: «Біохімія з основами фізіології харчування» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»); «Технічна Мікробіологія» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», для бакалаврів спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»); «Мікробіологія галузі» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»); «Гігієна та санітарія» (для бакалаврів спеціальності 241 «Готельна і ресторанна справа»); «Біохімічні та мікробіологічні основи природоохоронних технологій» (для бакалаврів спеціальності 183 «Технології захисту навколишнього середовища»); «Екологія біологічних систем» (для бакалаврів спеціальності 101 «Екологія»); «Загальна мікробіологія та вірусологія» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнологія»); «Біотехнологія білків, жирів, вуглеводів і біологічно активних добавок» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнологія»).
Стажування:
з 7.10.2019 по 06.01.2020 р. Одеський національний університет ім. Мечникова, кафедра мікробіології та вірусології. Тема «Ознайомлення з методологією викладання навчальних дисциплін і організацією науково-дослідної роботи», без відриву від основного місця роботи. Обсягом 180 годин (6 кредитів)
05.04.2023 – 10.08.2023 ТОВ «СОК ТРЕЙД» Тема : «Ознайомлення із сучасним обладнанням для мікробіологічного та біохімічного контролю сировини та харчових продуктів. Від теорії до застосування методів аналізу». Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ЄКТС).
Сфера наукових інтересів: Розробка біотехнологічних методів переробки вторинної рослинної сировини.