Велічко Тетяна ОлексіївнаДоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?user=n2CPUiIAAAAJ&hl=ru ORCID: https://orcid.org/0000-0003-3971-5014 Publons: ttps://www.webofscience.com/wos/author/record/N-6973-2016 E-mail: velichko2025@gmail.com |
У 1973 р. Т. О. Велічко закінчила Одеський технологічний інститут ім. М.В. Ломоносова за спеціальністю «Хімічна технологія деревини», отримала диплом з відзнакою з присвоєнням кваліфікації інженер-хімік, технолог. У 1982 р. захистила кандидатську дисертацію під керівництвом д.т.н. проф. Дудкіна М. С. та к.т.н., доц. Голівец Г. І. на тему: «Технологічні властивості виноградної лози як сировини для гидролізної промисловості», за спеціальністю 05.21.04. «Хімія та технологія гідролізних і лісохімічних виробництв» та здобула ступінь кандидата технічних наук. 1991 р. Т. О. Велічко отримала вчене звання − старший науковий співробітник за спеціальністю «Біотехнологія» 1995 р. Т. О. Велічко закінчила докторантуру за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія. З 1996 р. доцент кафедри біохімії мікробіології та фізіології харчування ОНТУ. З 1998 р. до теперішнього часу член громадської організації науковців – Одеського відділення Українського біохімічного товариства (УБТ). Т.О. Велічко керівник постійно діючого студентського наукового гуртка «Значення біотехнології у виробництві харчових продуктів». Т.О. Велічко є автором більше 300 публікацій серед яких 14 патентів, 3 підручника та 6 навчальних посібників. Результати наукових досліджень публікуються в виданнях включених до переліку наукових фахових видань України та виданнях які входять до наукометричної бази Scopus та Web of Science Core Collection. За керівництвом захищена кандидатська дисертація. |
Викладає наступні дисципліни: «Біохімія з основами фізіології харчування» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології»); «Мікробіологія галузі» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології», ОПП Технології зберігання і переробки зерна); «Генетика» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнологія»); «Біологія клітини та молекулярна біологія» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнологія»); «Біотехнологія мікробного синтезу» (для магістрів спеціальності 162 «Біотехнологія»); «Проектування біотехнологічних виробництв» (для бакалаврів спеціальності 162 «Біотехнологія»), є керівником курсових робіт з цієї дисципліни . Керівник кваліфікаційних робіт СВО бакалавр зі спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» освітньо-професійної програми «Біотехнології та біоінженерія».
Стажування:
7.10.2019 по 06.01.2020 р. Одеський національний університет ім. Мечникова, кафедра мікробіології та вірусології. Тема «Ознайомлення з методологією викладання навчальних дисциплін і організацією науково-дослідної роботи» . Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ЄКТС).
03.03.2020 – 30.06.2020 р. Вища школа педагогічної майстерності ОНАХТ Тема : «Безпека життєдіяльності». Посвідчення № 2020-10/17. Обсяг 180 годин (6 кредитів).
Сфера наукових інтересів: біотехнологія, мікробний синтез, широке коло пов’язано з біотехнологією отримання біологічно активних речовин а також отримання наноконтейнерів – ліпосом для цільового доставлення біокомпонентів у потрібне місце.