Капустян Антоніна ІванівнаЗавідувачка кафедри, професор, д.т.н.
Google Scholar: https://scholar.google.com.ua/citations?hl=uk&user=sp6zTD0AAAAJ&view_op=list_works&authuser=1 ORCID: https://orcid.org/0000-0002-3279-0794 Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/F-5386-2016 SCOPUS: https://www.scopus.com/authid/detail.uri?authorId=57200944824 E-mail: fst.journal@ukr.net |
Капустян А.І у 2005 р. здобула диплом магістра з відзнакою за спеціальністю «Технологія зберігання, консервування та переробки риби та морепродуктів» в Одеській національній академії харчових технологій. У 2005 р. вступила до аспірантури ОНАХТ під керівництвом доктора технічних наук, професора, заслуженого діяча науки та техніки України Черно Наталії Кирилівни. 2011 р. – Капустян А.І. займає посаду асистента кафедри харчової хімії ОНАХТ. У 2012 р. Антоніна Іванівна захистила кандидатську дисертацію «Технологія протеаз, іммобілізованих в хітозан-пектиновий комплекс» за спеціальністю 03.00.20 – біотехнологія та здобула ступінь кандидата наук. 2013 р. – займає посаду старшого викладача кафедри харчової хімії ОНАХТ. З 2014 р. – Капустян А.І. відповідальний редактор науково-виробничого журналу «Харчова наука і технологія», що цитується у науковометричній базі Web of Science та належить до категорії «А» в переліку фахових видань України. 2016 р. – займає посаду доцента кафедри харчової хімії ОНАХТ У 2017 р. Капустян А.І. вступила до докторантури, науковий консультант – професор Черно Н.К. Тема докторської дисертації «Наукові основи технологій функціональних імунотропних інгредієнтів та харчових продуктів на основі сполук бактеріального походження», спеціальність 03.00.20 – біотехнологія. 2018 р. –отримала вчене звання доцента кафедри харчової хімії та експертизи. 2020 р. –посіла посаду завідувачки кафедри харчової хімії та експертизи ОНАХТ 2021 р. – захистила докторську дисертацію за темою «Наукові основи технологій функціональних імунотропних інгредієнтів та харчових продуктів на основі сполук бактеріального походження» та отримала науковий ступінь доктора технічних наук. З 2022 р. Член експертної ради МОН України з питань атестації наукових кадрів агропромислового комплексу та продовольства (наказом МОН від 02.12.2022 No 1092 «Про затвердження персонального складу») У 2024 р. – отримала звання професор кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій. У грудні 2024 року – отримує диплом магістра з відзнакою Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова за спеціальністю “Хімія”. |
Капустян А.І. має 87 публікацій, з них 78 – наукового та 9 – навчально-методичного характеру, в т.ч. 28 наукових публікацій в фахових видннях України, в тому числі 8 надруковано у виданнях, що цитуються в базах Scopus та Web of science, 10 патентів на корисну модель та 1 винахід.
Викладає наступні освітні компоненти:
- «Харчова хімія» СВО бакалавр, спеціальність 181 – харчові технології
- «Управління якістю та безпечністю харчової продукції» СВО бакалавр, спеціальність 181- харчові технології; ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції,
- «Системи управління якістю та харчовою безпекою» (СВО магістр, спеціальність 181-харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції;
- Науково-дослідна робота СВО бакалавр, спеціальність 181-харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
- керівник курсових робіт з ОК «Управління якістю та безпечністю харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції», «Експертиза харчових продуктів»;
- керівник кваліфікаційних робіт СВО бакалавр та магістр ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
Сфера наукових інтересів: біотехнологія; хімія природних сполук; харчова хімія; експертиза, стандартизація та сертифікація дієтичних добавок та функціональних харчових продуктів. Поточна наукова робота – дослідження питання біотрансформації полімерів рослинного та мікробіального походження, розроблення технологій дієтичних добавок та функціональних харчових інгредієнтів адаптогенної та імунотропної дії на основі продуктів деградації біополімерів та органічних комплексів есенціальних елементів.
Стажування:
У 2020 р. ПрАТ «Одесавинпром, м. Одеса з 02.03 по 19.06 20 р. обсягом 180 годин (6 кредитів). Тема: Аналіз особливостей функціонування систем управління якістю, безпечністю продукції та належної виробничої практики в умовах ПрАТ «Одесавинпром».
У 2021 р. – Стажування в рамках проекту Еразмус+ Жан Моне модуль “Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР” (4 кредити 120 годин).
У 2022 р. – Стажування в рамках проекту Erasmus+ “Мобільність персоналу для викладання в Познанському університеті наук про життя” (ПОЛЬЩА).
У 2022 р. – підвищення кваліфікації на ТОВ «КОТЕКНА УКРАЇНА ЛІМІТЕД “15” лютого 2022 р. по “15” червня 2022 р. обсягом 180 годин (6 кредитів).
У 2022 р. – Стажування в Національній академії педагогічних наук України ДЗВО «Університет менеджменту освіти» центральний інститут післядипломної освіти. Підвищила кваліфікації за освітньо-професійною програмою «Завідувачі кафедрою (начальники) кафедр та структурних підрозділів університетів, академій, інститутів». Загальний обсяг стажування становить 180 академічних годин (6 кредитів ECTS).
У 2023 р. – Стажування в рамках проекту Erasmus+ “Мобільність персоналу для викладання в університеті Терамо” (Італія).
У 2023 р. – Стажування в рамках проекту Erasmus+ “Мобільність персоналу для викладання в Політехнічному університеті м. Бежа” (Португалія).
У 2024 р. – прийняла участь у Всесвітній продовольчій програмі (WFP) ООН та проводила моніторинг дотримання стандартів якості та безпечності технології виробництва консервованої продукції.