23 квітня 2025 року, о 13:00 відбулася конференція у рамках секції “Хімія та технологія харчових продуктів”. Захід об’єднав здобувачів вищої освіти, науковців і викладачів, зацікавлених у сучасних дослідженнях і розробках у сфері харчових технологій.
У програмі конференції були представлені наступні доповіді:
1. проф. кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Капустян А.І. — «Резистентний крохмаль як нативний компонент та функціонально-технологічний інгредієнт харчових систем»
2 доц. кафедри технології ресторанного і оздоровчого харчування Дідух Г.В. — «Модифікація сироваткових білків у технології емульсійних соусів»
3. доц. кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Малинка О.В. — «Використання молекулярної спектроскопії в контролі якості харчової продукції»
4. доц. кафедри технології м´яса, риби і морепродуктів Патюков С.Д. — «Розробка м’ясних продуктів з кон’югованими жирними кислотами»
Конференція пройшла у форматі відкритого діалогу, де обговорювалися інноваційні підходи до розробки та контролю харчових продуктів, а також перспективи впровадження новітніх інгредієнтів у харчові системи.