Відкрита лекція від доцента кафедри Гураль Лариси Сергіївни

5 вересня 2023 р.  доцентом кафедри харчової хімії та експертизи Гураль Л. С. прочитано лекцію «Технологічна експертиза виробництва продуктів бджільництва». У заході взяло участь 30 учасників, серед них викладачі: Капустян А.І., Валевська Л.О., Науменко К.І., Антіпіна О.О.та збобувачі освіти групи ТМ-45.

Під час лекції зроблено короткий екскурс в історію вітчизняного бджільництва, охарактеризовано сучасний стан галузі, наведено класифікацію меду, його властивості та хімічний склад, законодавчі вимоги щодо якості та безпечності бджолиного меду, технологічні особливості виробництва і переробки меду, дефекти меду та їхні причини, методи оцінки якості бджолиного меду та визначення ботанічного походження, різновиди фальсифікації меду, перелічено небезпечні речовини та шляхи їх надходження до меду. Також приділено увагу технологічній експертизі квіткового пилку, маточного молочка, перги, воску, бджолиної отрути, прополісу, гомогенату трутневих личинок, бджолиного підмору, личинок воскової молі.

375672107_1919499921783540_100807849259167984_n 375664496_1919499955116870_3976689676072150380_n 375602026_1919500671783465_8001095210901034169_n 375604944_1919500751783457_6121939822033428904_n 375664487_1919500641783468_3041930926206432406_n375607077_1919500711783461_3992724699317441404_n