5 вересня 2023 р. доцентом кафедри харчової хімії та експертизи Гураль Л. С. прочитано лекцію «Технологічна експертиза виробництва продуктів бджільництва». У заході взяло участь 30 учасників, серед них викладачі: Капустян А.І., Валевська Л.О., Науменко К.І., Антіпіна О.О.та збобувачі освіти групи ТМ-45.
Під час лекції зроблено короткий екскурс в історію вітчизняного бджільництва, охарактеризовано сучасний стан галузі, наведено класифікацію меду, його властивості та хімічний склад, законодавчі вимоги щодо якості та безпечності бджолиного меду, технологічні особливості виробництва і переробки меду, дефекти меду та їхні причини, методи оцінки якості бджолиного меду та визначення ботанічного походження, різновиди фальсифікації меду, перелічено небезпечні речовини та шляхи їх надходження до меду. Також приділено увагу технологічній експертизі квіткового пилку, маточного молочка, перги, воску, бджолиної отрути, прополісу, гомогенату трутневих личинок, бджолиного підмору, личинок воскової молі.