Обов’язкові освітні компоненти
ОК 1 Філософія
ОК 2 Українська мова
ОК 3 Вища математика
ОК 4 Інформатика та інформаційні технології
ОК 5 Історія України та української культури
ОК 6 Фізична і колоїдна хімія
ОК 7 Біохімія з основами фізіології харчування
ОК 8 Екологічні проблеми в біотехнологічних виробництвах
ОК 9 Іноземна мова
ОК 10 Системи автоматизованого проєктування
ОК 11 Економіка та організація біотехнологічних процесів
ОК 12 Загальна та неорганічна хімія
ОК 15 Біологія клітини та молекулярна біологія
ОК 16 Процеси, апарати та устаткування виробництв галузі
ОК 17 Загальна мікробіологія і вірусологія
ОК 18 Загальна біотехнологія
ОК 19 Генетика
ОК 20 Контроль та керування біотехнологічними процесами
ОК 21 Безпека життєдіяльності та основи охорони праці
ОК 22 Технологія мікробіологічних виробництв з КР
ОК 23 Біоінженерія
ОК 24 Інженерна ензимологія
ОК 25 Проєктування біотехнологічних виробництв з КП
ОК 26 Технологічна практика
ОК 27 Переддипломна практика
ОК 28 Атестація: підготовка та захист кваліфікаційної роботи бакалавра
Вибіркові освітні компоненти
№ з/п |
Назва освітнього компоненту |
Кількість кредитів ЄКТС |
Семестр 1 (необхідно вибрати 9,0 кредитів) |
||
1 | Матеріалознавство* |
3,0 |
2 | Фізика |
3,0 |
3 | Фізичне виховання |
3,0 |
4 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
5 | Ознайомча практика |
6,0 |
6 | Загально-екологічна практика * |
6,0 |
7 | Ветеринарно -санітарна технологічна експертиза молока* |
6,0 |
Семестр 2 (необхідно вибрати 10 кредитів) |
||
8 | Фізичне виховання |
3,0 |
9 | Історія держави і права* |
3,0 |
10 | Політологія* |
3,0 |
11 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
12 | Основи біобезпеки, біоетики, санітарії та гігієни |
3,5 |
13 | Екологія мікроорганізмів, біобезпека і біозахист |
3,5 |
14 | Фізика |
3,5 |
15 | Матеріалознавство* |
3,5 |
Семестр 3 (необхідно вибрати 10 кредитів) |
||
16 | Фізичне виховання |
3,0 |
17 | Соціологія* |
3,0 |
18 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
19 | Історія держави і права* |
3,0 |
20 | Харчова хімія* |
3,0 |
21 | Хімія харчових продуктів і інгредієнтів* |
4,0 |
22 | Хімія біологічно активних речовин |
4,0 |
23 | Хімія функціональних речовин |
4,0 |
24 | Діджитал облік суб’єктів господарювання* |
4,0 |
25 | Комплексна практика |
10,0 |
Семестр 4 (необхідно вибрати 6,5 кредитів) |
||
26 | Основи технологій оброблення води для біотехнологічних виробництв |
6,5 |
27 | Біотехнології у водопідготовці і очищенні стічних вод |
6,5 |
28 | Водопідготовка для фармацевтичних виробництв |
6,5 |
29 | Українська мова як іноземна |
3,0 |
30 | Іноземна мова за професійним спрямуванням |
3,0 |
31 | Фізичне виховання |
3,0 |
32 | Економіка підприємства* |
3,5 |
33 | Матеріалознавство* |
3,5 |
34 | Основи біобезпеки, біоетики, санітарії та гігієни |
3,5 |
35 | Комплексна практика |
6,5 |
Семестр 5 (необхідно вибрати 9,0 кредитів) |
||
36 | Технології харчових виробництв |
9,0 |
37 |
Основні принципи переробки сировини різного походження* |
9,0 |
38 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
39 | Іноземна мова за професійним спрямуванням |
3,0 |
40 | Фізичне виховання |
3,0 |
41 | Комплексна переробка вторинної молочної сировини * |
3,0 |
42 | Сучасні методи та засоби вимірювань* |
3,0 |
43 | «Інноватика, проектний менеджмент та експлуатація обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв» * |
6,0 |
44 | Економіка харчової промисловості * |
6,0 |
45 | Біотехнологічні основи природокористування* |
6,0 |
46 | Комплексна практика |
9,0 |
Семестр 6 (необхідно вибрати 13,5 кредитів) |
||
47 | Управління якістю та безпека біотехнологічних виробництв |
5,0 |
48 | Стандартизація, метрологія та сертифікація |
5,0 |
49 | Обґрунтування господарських рішень і оцінювання ризиків* |
5,0 |
50 | Технології біоконверсії тваринної і рослинної сировини |
4,0 |
51 | Біотехнологія цільових перетворень компонентів їжі |
4,0 |
52 | Економіка праці та соціально-трудові відносини* |
4,0 |
53 | Екологія біологічних систем* |
4,5 |
54 | Біотехнологія білків, жирів, вуглеводів і біологічно активних добавок |
4,5 |
55 | Теоретичні основи біотехнології |
4,5 |
56 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
57 | Іноземна мова за професійним спрямуванням |
3,0 |
58 | Фізичне виховання |
3,0 |
59 | Умови адаптації вітчизняної економіки до європейського економічного простору * |
3,0 |
60 | Комплексна практика |
13,5 |
Семестр 7 (необхідно вибрати 11,0 кредитів) |
||
61 | Науково-дослідна робота студентів |
5,0 |
62 | Методологія наукової творчості |
5,0 |
63 |
Потенціал підприємства і планування економічного розвитку* |
5,0 |
64 | Українська мова як іноземна** |
3,0 |
65 | Іноземна мова за професійним спрямуванням |
3,0 |
66 | Фізичне виховання |
3,0 |
67 | Харчові добавки і технологія біологічно активних добавок |
3,0 |
68 | Методи аналізу харчової біотехнологічної продукції |
3,0 |
69 | Біологічна безпечність харчових продуктів |
3,0 |
70 | Управління біологічними ризиками харчових продуктів |
3,0 |
71 | Комплексна практика |
11,0 |
* – освітні компоненти з інших освітніх програм;
** – для здобувачів з числа іноземців та осіб без громадянства ) ОК «Українська мова як іноземна» є обов’язковою для вибору у кожному семестрі.