Студентська наукова конференція 2025, секція «Харчові технології»

13 травня 2025 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій і торгівлі імені М.О. Грішина відбулася студентська наукова конференція секція «Харчові технології», яка об’єднала здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів. Захід проходив у дистанційному форматі з використанням платформи Zoom.

Головувала на конференції в.о. директора ННІХТ імені М.О. Грішина Шарахматова Т.Є., секретарем виступила заступниця директора Атанаcова В.В.

Снимок экрана 2025-05-13 120135 Снимок экрана 2025-05-13 120124 Снимок экрана 2025-05-13 121554

У межах конференції було представлено 5 усних доповідей, у яких учасники продемонстрували актуальні результати своїх досліджень у галузі харчових технологій:

  • Ровінська А. (ОПП «Технології молока, жирів та продуктів для індустрії краси») представила доповідь на тему «Комбіновані молочно-рослинні йогуртові напої».
    Науковий керівник – д.т.н., проф. Ткаченко Н.А.

  • Реус О. (ОПП «Технології м’ясних і рибних продуктів») презентував результати роботи «Використання антиоксидантів у складі м’ясних продуктів».
    Науковий керівник – к.т.н., доц. Шпалак Г.В.

  • Марченко Т. (ОПП «Технології ресторанного бізнесу і здорового харчування») розповіла про «Дослідження складу і органолептичних характеристик безглютенових тістечок».
    Науковий керівник – к.т.н., ст. викл. Лазаренко Н.А.

  • Снєгова К. (ОПП «Біотехнології та біоінженерія») виступила з темою «Механізм і значення індукторів в біосинтезі ферментів».
    Науковий керівник – д.т.н., проф. Капрельянц Л.В.

  • Курчук І. (ОПП «Технології м’ясних і рибних продуктів») представив роботу «Технологічне застосування бджолопродуктів при виробництві екологічно чистих рибних пресервів».
    Науковий керівник – к.т.н., доц. Паламарчук А.С.

Снимок экрана 2025-05-13 112231 Снимок экрана 2025-05-13 120817 Снимок экрана 2025-05-13 113105

Учасники продемонстрували високий рівень підготовки, актуальність тем досліджень та зацікавленість у розвитку харчової галузі. Конференція сприяла обміну науковими ідеями та заклала підґрунтя для подальших наукових пошуків молодих дослідників.