13 травня 2025 року в Навчально-науковому інституті харчових технологій і торгівлі імені М.О. Грішина відбулася студентська наукова конференція секція «Харчові технології», яка об’єднала здобувачів вищої освіти бакалаврського та магістерського рівнів. Захід проходив у дистанційному форматі з використанням платформи Zoom.
Головувала на конференції в.о. директора ННІХТ імені М.О. Грішина Шарахматова Т.Є., секретарем виступила заступниця директора Атанаcова В.В.
У межах конференції було представлено 5 усних доповідей, у яких учасники продемонстрували актуальні результати своїх досліджень у галузі харчових технологій:
-
Ровінська А. (ОПП «Технології молока, жирів та продуктів для індустрії краси») представила доповідь на тему «Комбіновані молочно-рослинні йогуртові напої».
Науковий керівник – д.т.н., проф. Ткаченко Н.А. -
Реус О. (ОПП «Технології м’ясних і рибних продуктів») презентував результати роботи «Використання антиоксидантів у складі м’ясних продуктів».
Науковий керівник – к.т.н., доц. Шпалак Г.В. -
Марченко Т. (ОПП «Технології ресторанного бізнесу і здорового харчування») розповіла про «Дослідження складу і органолептичних характеристик безглютенових тістечок».
Науковий керівник – к.т.н., ст. викл. Лазаренко Н.А. -
Снєгова К. (ОПП «Біотехнології та біоінженерія») виступила з темою «Механізм і значення індукторів в біосинтезі ферментів».
Науковий керівник – д.т.н., проф. Капрельянц Л.В. -
Курчук І. (ОПП «Технології м’ясних і рибних продуктів») представив роботу «Технологічне застосування бджолопродуктів при виробництві екологічно чистих рибних пресервів».
Науковий керівник – к.т.н., доц. Паламарчук А.С.
Учасники продемонстрували високий рівень підготовки, актуальність тем досліджень та зацікавленість у розвитку харчової галузі. Конференція сприяла обміну науковими ідеями та заклала підґрунтя для подальших наукових пошуків молодих дослідників.