З 23 по 27 жовтня 2023 р. у м. Бежа, що заходиться в Португалії, на базі Політехнічного інституту пройшов IPBeja Erasmus Week для мобільності персоналу за програмою «Erasmus+». З ОНТУ в Erasmus Week Staff Mobility For Training взяли участь співробітники кафедри харчової хімії та експертизи – завідувач кафедри Капустян А. І. та доцент кафедри Гураль Л. С.
Програма п’яти днів IPBeja Erasmus Week була насиченою та пізнавальною: пленарне засідання та презентації закладів-учасників вищої освіти, семінар «Вступ до португальської мови та культури», екскурсія містом, ознайомлення з напрямами роботи, навчальними і науковими лабораторіями Школи сільського господарства (сільське господарство, харчові науки та технології, біоаналітичні технології, екологічна інженерія), читання лекції студентам-виноробам, відвідування власних сільськогосподарських баз практики IPBeja та заводу «Adega da Figueirinha» з виробництва вина й оливкової олії, навчання з безпеки праці, екскурсія по кампусу IPBeja (відвідування шкіл та закладів), воркшоп на тему «How to run a summer university», студентська театральна майстерня та виступ хору, прощальна вечеря.
Під час IPBeja Erasmus Week отримано цінний досвід щодо роботи європейського закладу вищої освіти й обмін передовим досвідом, знайомство з португальською культурою, спілкування з учасниками інших країн.