ДоценкоНаталя Вікторівнадоцент кафедри, к.т.н.Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=yS5JxmMAAAAJ&hl=ru ORCID: https://orcid.org/0000-0001-6191-965X Publons: https://www.webofscience.com/wos/author/record/JFB-5608-2023 E-mail: n-dotsenko@ukr.net |
У 1991 році Н.В. Доценко закінчила Одеський технологічний інститут харчової промисловості ім. М.В. Ломоносова за спеціальністю «Технологія консервування» і отримала кваліфікація інженера-технолога. У 1998 році закінчила аспірантуру ОДАХТ (ОНТУ) за спеціальністю «Технологія консервованих продуктів» та захистила дисертаційну роботу на тему: «Комплекс кріозахисту рослинної сировини при холодильному консервуванні». З 1998 році працювала асистентом кафедри процеси і апарати харчових виробництв. З вересня 1999 року працювала на кафедрі технології консервування, яка згодом була переформатована в кафедру біоінженерії і води. З 2008 р. – доцент кафедри технології консервування. З 2021 року по цей час – учений секретар Вченої ради Одеського національного технологічного університету. З вересня 2022 року працювала доцентом кафедри харчової хімії та експертизи, а з 2023 року – доцент кафедри харчової хімії, експертизи та біотехнологій Н.В. Доценко має більше 90 публікацій, серед яких наукові статті, конспекти лекцій, методичні посібники та тези наукових і науково-методичних конференцій. Член Асоціації з інтеграції НАССР з жовтня 2020р. (Сертифікати члена Асоціації 2020р. та 2023р.). Член Громадської організації Всеукраїнського водного товариства «WaterNet» з 2019р. Член Одеського відділення Українського біохімічного товариства з 2019 р. По теперішній час. За трудову діяльність Н.В. Доценко нагороджувалась Почесними грамотами голови ОДА, Почесною Грамотою департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації за значний внесок у підготовку висококваліфікованих спеціалістів, грамотами та подяками ОНТУ. |
Викладає наступні дисципліни: «Стандартизація, метрологія, сертифікація» і «Технологічна експертиза виробництва харчових продуктів» (для бакалаврів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукціїї») та «Системи управління якістю та харчовою безпекою» (для магістрів спеціальності 181 «Харчові технології» освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукціїї») Керівник дипломних робіт магістрів і бакалаврів ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукціїї».
Стажування: восени 2020 рокуі пройшла стажування в Інженерно-технологічному інституті «Біотехніка НААН України» за темою «Дослідження нормативного забезпечення та систем управління якістю і безпекою на біотехнологічних виробництвах та підприємствах агропромислового комплексу» (180 годин).
Сфера наукових інтересів: технологія зберігання, переробки сировини та виробництва харчових продуктів; управління якістю та безпекою харчових виробництв та ресторанного господарства; науково-дослідна робота в галузі зберігання та створення нових продуктів харчування; розробка і впровадження нормативного забезпечення в технології виробництва харчових продуктів і проведення технологічної експертизи.