10 травня 2023 р. з 10.30 по 11.45 доцентом кафедри харчової хімії та експертизи Гураль Л. С. прочитано лекцію «Речовини кольору, запаху, смаку в формуванні та оцінці якості харчових продуктів». У заході взяло участь 46 учасників, серед них викладачі та студенти Відокремленого структурного підрозділу «Механіко-технологічний фаховий коледж ОНТУ».
Гураль Л. С. ознайомила слухачів з особливостями підготовки здобувачів освіти за освітньою програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» зі спеціальності 181 «Харчові технології», зокрема акцентувала увагу на центральних питаннях експертної оцінки, теоретичної та практичної підготовці студентів, посадах і підприємствах для працевлаштування.
Лекцію було присвячено хімічним речовинам, які забезпечують органолептичні характеристики сировини, напівфабрикатів і харчової продукції як первинним показникам їхньої якості та безпечності. На наочних та життєвих прикладах було пояснено які речовини містяться в тих чи інших харчових системах, які відбуваються зміни з ними під дією факторів навколишнього середовища, зокрема під час технологічних процесів, як саме такі зміни впливають на властивості продуктів та яким чином можна цими змінами управляти.